Zažijte CEJ 2022 jeden den s námi!

Na Výstavišti v pražských Holešovicích vyroste ve dnech 2. – 12. 8. 2022 stanové městečko pro skauty ze všech koutů Evropy. Po neskutečných 25 letech se v Praze opět koná Středoevropské Jamboree (CEJ) a to si prostě nemůžete nechat ujít! Že ještě nesplňujete věkový limit pro účast na CEJ? Zastavil vás nedostatek peněz na účastnický poplatek? Nebo to prostě z jiných důvodů nevyšlo a zajímá vás, jak to chodí na velké mezinárodní akci? Pak si zakroužkujte v kalendáři 6. srpna 2022! V tento den CEJ otevírá brány pro všechny skauty a jejich příznivce, kteří chtějí přijít nasát atmosféru této jedinečné akce.

Přijeďte na Skautský den

 V sobotu 6. srpna se od 9.00 do 18.00 hodin v areálu holešovického Výstaviště a přilehlého parku Stromovka koná Skautský den, který je určený pro všechny velké i malé skauty. Kromě prohlídky areálu a Skautského muzea lze navštívit různé stánky, kde se můžete osvěžit vynikající domácí limonádou, načerpat zajímavé informace ze skautského světa nebo si pořídit něco na památku. Pokud je vám mezi 11 a 17 lety, můžete si společně se skauty ze všech účastnických zemí dopoledne zahrát velkou akční hru. Odpoledne dostanete příležitost seznámit se blíže se zeměmi, které letos na CEJ přijely. Chcete-li se o nich dozvědět víc, zejména pak o jejich kultuře, zatančit si jejich národní tance nebo třeba ochutnat tradiční jídla, rozhodně si nenechte tohle odpoledne s názvem International Day ujít! Vstupné na celý den je 200,- Kč, po předložení článku v časopisu Skaut máte vstup zdarma. Pokud chcete přijet na Skautský den je třeba se předem registrovat, a to na oficiálním webu CEJ 2022: www.cej2022.cz, v hlavním menu v sekci „O akci“.

Nejste skauty? Nevadí, přijďte se podívat také!

V sobotu 6. 8. 2022 je od 14.00 do 18.00 hodin na Výstaviště v Holešovicích zvána i široká veřejnost. Návštěvníci si za vstupní poplatek 100 Kč prohlédnou areál a stánky, a také budou mít příležitost se zúčastnit tzv. International Day, kdy se představí jednotlivé účastnické státy, mimo jiné prostřednictvím hudby, tance či skautských her. Pokud se chcete CEJ zúčastnit jako návštěvník, není třeba se dopředu registrovat, stačí přijít a nahlásit se u vstupu do areálu.

Buď připraven

Rádi bychom, abyste si Skautský den užili naplno a bez nepříjemností, proto, prosím, počítejte s tím, že v areálu lze platit pouze v hotovosti v CZK, vstup lze zaplatit i pomocí QR kódu. S ohledem na to, že naprostá většina účastníků je z ciziny, je hlavním dorozumívacím jazykem v areálu angličtina. Nezletilí skauti s sebou musí mít zletilý dozor (rodiče, babičku, rovera z oddílu…). Své psí parťáky, prosím, nechejte doma, a pokud už musí CEJ nevyhnutelně absolvovat s vámi, je z bezpečnostních důvodů potřeba, aby měli náhubek a byli celou dobu u vás na vodítku. Děkujeme!

Těšíme se na vás 6. 8. na holešovickém Výstavišti!

Více informací na www.cej2022.cz. Sledovat nás můžete také na Instagramu a Facebooku.