Zažádejte si o finanční příspěvek na aktivity pro ukrajinské holky a kluky. Představujeme nový program finanční podpory Laskavo

Velmi si vážíme všech aktivit, které podnikáte pro ukrajinské holky a kluky, aby se u nás cítili dobře a kvalitně trávili volný čas. Jsme si vědomi toho, že mnohé z aktivit s sebou přinášejí zvýšené finanční náklady jak pro rodiny ukrajinských dětí a mládeže, tak i pro vás jako organizátory. Proto jsme vytvořili Skautský program finanční podpory Laskavo, ze kterého můžete čerpat finance na podporu účasti ukrajinských holek a kluků na vašem letním táboře, příměstském táboře, volnočasových aktivitách a od září i na běžnou účast na oddílovém programu.

Finanční prostředky do programu poskytly Nadace Vodafone a Evropská skautská nadace (European Scout Foundation).

O jakou finanční podporu můžete požádat? 

  1. Účast holek a kluků z Ukrajiny na vašem skautském letním táboře. Získejte až 10 500 Kč na jedno ukrajinské dítě a kupte mu třeba spacák, karimatku, pohorky nebo ešus. Zbytek peněz můžete použít na náklady na výbavu tábořiště, které vám s novými ukrajinskými dětmi vzniknou. 
  2. Účast holek a kluků z Ukrajiny na příměstských táborech organizovaných vaší skautskou organizační jednotkou. Uspořádejte příměstský tábor a získejte až 4 500 Kč za každého mladého ukrajinského účastníka. Finance můžete použít na jejich výbavu, poplatky, případně i na výbavu tábora/​klubovny, kde příměstský tábor probíhá. Ještě jste příměstský tábor nepořádali? Podívejte se na rady a tipy, jak může vypadat, na náš speciální rozcestník.
  3. Volnočasové aktivity pro ukrajinské holky a kluky. Připravte jednoduchou volnočasovou aktivitu, např. odpoledne plné sportovních her, dopoledne nad společným pečením koláčů nebo vařením boršče nebo večer u ohně s písněmi a získejte na ni z fondu Laskavo až 5 000 Kč. 
  4. Před začátkem školního roku bude možné požádat o finanční podporu i na zapojení ukrajinských holek a kluků do běžné činnosti skautských oddílů. Podrobnosti chystáme.

O příspěvek můžete zažádat od 1.6.2022 velmi jednoduše vyplněním a odesláním tohoto formuláře

O příspěvek mohou žádat pouze organizační jednotky organizace Junák - český skaut, mohou žádat opakovaně. Děti, na které žádají příspěvek, nemusí být registrovanými členy Junáka - českého skauta. Peníze budou jednotkám poslány na základě podepsané darovací smlouvy.

Úplné podmínky finanční podpory a detailní informace se dočtěte pod tímto odkazem.

Těšíme se na vaše žádosti a děkujeme, že chcete zlepšovat kvalitu života ukrajinským holkám a klukům.

Natálie Dubanevičová - Doby | ukrajina@skaut.cz
realizátorka integračních aktivit

Jana Harušťáková - Žíža | ukrajina@skaut.cz
koordinátorka integračních aktivit