Výprava na klíč? Vezmi oddíl na podzimní Klimavíkendovku

Vyber si termín a máš hotovo. Ozkoušený environmentální program a ubytování na farmě zařídíme zdarma, na tobě a tvé skautské partě je jen doprava a strava. Last minute pro tvůj oddílový kalendář!

Klimavíkendovka je víkendová výprava pro skautskou družinu, ideálně čítající 20 osob. Společně vyrazíme na farmu, která vytváří pestrou a zdravou krajinu schopnou obstát i v nejisté budoucnosti. Čekají nás hry a aktivity v terénu, ale i debata o tom, co všechno dokážeme pro adaptaci na klimatickou změnu udělat. Před výjezdem si dáme videocall, abychom si koncept výpravy dopředstavili a mohli ho přizpůsobit tvým skautům skautkám.

Volné termíny

🟢 20.-22. 9. - Levandulový statek - Bezděkov, Olomoucký kraj

🟢 27.-29. 9. - Statek/​vinařství Válka - Nosislav, Jihomoravský kraj

Přihlas se: https://forms.gle/​YGToZu9BXdamG1ez6

Pokud si z termínů nevybereš, ale akce tě zajímá, napiš nám to do formuláře. Příští vypsané termíny se dozvíš přednostně.

 

Hledáš jen inspiraci?

Pokud letos chceš téma péče o krajinu zařadit i po vlastní ose, tak rádi posdílíme nápady, které fungovaly i materiály, od kterých se odpíchnout. Na webu našeho projektu Krajina v našich rukou najdeš sérii videí, které jsme natočili od jednotlivých problémech naší krajiny. Vyzpovídali jsme přední české vědce i experty z oboru a vznikla půlhodinová videa, která mohou odpálit diskuzi nebo tematicky program na schůzce, výpravě i radě. Náměty na aktivity a hry najdeš na webu Klimavíkendovek.

V neposlední řadě si můžete s oddílem „adoptovat“ kousek krajiny v rámci programu Patronáty. Spojíme vás s místním správcem nějaké ohrožené lokality, najdeme vám odborného průvodce a společně zjistíte, jak toto místo chápat, prozkoumat a především ochránit. Tahle aktivita si žádá dva víkendy v roce a že má smysl vám potvrdí už přes 170 skautských skupin. Přihlaste se a přiložte ruku k dílu!

Tobiáš Smolík - Hřeb
Skautský institut
info@skautskyinstitut.cz