Už jen tento týden si můžeš zajistit účast na Mootu 2025 se slevou

Světový skautský Moot je jamboree pro dospělé. Příští léto bude v Portugalsku. A už za týden bude stát o dva tisíce víc.

Vedení české výpravy strávilo uplynulý víkend na přípravném setkání v Portugalsku. Všechny detaily najdeš v uložených stories na instagramu @mootcz. Dozvěděli jsme se spoustu nových informací a lákadel. To hlavní se ale nemění: sleva platí jen při zaplacení do konce června!

Setkání potvrdilo základní kostru akce. Začne se v hlavním městě Lisabonu, odkud se účastníci rozjedou do všech koutů Portugalska, každá padesátičlenná skupina jinam. A to včetně Azorských ostrovů nebo Madeiry! Následují 4 dny a 5 nocí na těchto takzvaných Paths. Některé budou putovní, jiné méně. Všechny v tuto chvíli připravují samotní účastníci v mezinárodních týmech, ale čeká je několikastupňové schvalování.

No a pak už se tisíce skautů setkají na jednom místě, na tábořišti poblíž městečka Ovar nedaleko Porta. Tábořiště, které jsme o víkendu navštívili, leží necelý kilometr od oceánského pobřeží. Rozléhá se ve voňavém borovicovém lese s propustným písečným podložím (takže žádné bahno 😉). Následující program bude zahrnovat jeden den ve městě, jeden na pláži či u řeky a jeden na programových aktivitách přímo v tábořišti. A po večerech samozřejmě spousta doprovodného programu.

A to všechno ve společenství skautů a skautek z celého světa!

My, co už máme nějaký Moot za sebou, vřele doporučujeme neváhat a tento zážitek skautské dospělosti si dopřát. Info a přihlašování je na moot2025.cz!

Fotky z main campu:

Jakub Ambrozek - Mravenec
zástupce vedoucího kontingentu na Moot 2025