Ústřední lesní škola v „novém formátu“ už se chystá! Zapiš si termín

Ústřední lesní škola (alias ÚLŠ) 2024, setkání skautských vzdělavatelů a vzdělavatelek, už se chystá! Přinese sdílení zkušeností ze skautských kurzů, spíkry a spíkerky ze vzdělavatelských kruhů i mimo ně nebo třeba sobotní večerní kulturní zážitek. Zapište si do kalendářů termín 22.-24. listopadu. A pomozte nám připravit letošní ročník co nejvíce vám a vašemu kurzu na míru – vyplňte dotazník, který zabere max 8 minut (slibujeme!).

Letošní ÚLŠ se inspirovala formátem konferencí. Chceme využít a sdílet si know-how, které v rámci skautských kurzů po léta vzniká a piluje se k dokonalosti. Máte na kurzu něco, co je metodicky promyšlené, vymakané, prodiskutované, vychytané? Pojďte to sdílet s ostatními a inspirovat se navzájem! A to jak na podiu v prezentaci a diskuzi, tak ve formátu plakátů - paperů, nad kterými budeme moci diskutovat a které nám zůstanou i nadále. Pojďme se obohatit navzájem. Věříme, že každý kurz má nějaké to „kurzovní stříbro“, které ho činí jedinečným a které může pomoci a inspirovat nás ostatní.

ÚLŠ 2024 spoluutvoří také spíkři a spíkerky ze vzdělávání, byznysu nebo dalších oborů mimo Junáka - českého skauta. Máte tip na někoho, koho byste rádi slyšeli mluvit na „ÚLŠkové téma“, kterým je pro rok 2024 „Změna“? Dejte nám vědět v dotazníku do 23. června.

Chybět nebudou i čistě skautská a vzdělavatelská témata OVČINu na téma změna skautského vzdělávání, ladíme zapojení oborových diskuzí a program garantů a garantek OČK. Zda na kurzu proběhne Perplex (tedy 20 slidů x 25 vteřin x 10 mluvčích + přestávka = 2 hodiny skvělé zábavy a inspirace) nebo „Průšvih night“ (setkání, během kterých známé osobnosti mluví o věcech, co se zrovna dvakrát nepovedly), i to můžeš přímo ovlivnit v dotazníku výše. Zlatým hřebem ÚLŠ 2024 bude sobotní večerní kulturní zážitek, který ještě ladíme - nech se překvapit. A hlavně doraz - ty i tvůj kurzovní tým - na ÚLŠ 2024, která bude opravdu nabitá!

Za tým ÚLŠ 2024,
Démon