Vzácná možnost pro R&R. Zúčastni se v Praze mezinárodního setkání mladých s tématem péče o životní prostředí

Ve školních lavicích se o tématu životního prostředí nedozvíš tolik, kolik bys sis přál/a, ale přijde ti to důležité pro tvou budoucnost i směřování tvého oddílu? Tak to máme skvělou zprávu: nabízíme několika roverům a rangers...

Ve dnech 14. - 18. 3. 2022 se v České republice koná mládežnický kongres Youth Environmental Education Congress. Nabízíme několika roverům a rangers finanční podporu pro účast a případnou pomoc s komunikací ve škole, aby tvou účast podpořili.

O co jde?

Youth Environmental Education Congress (YEEC) je akce je zaměřená na podporu a rozvoj mladých lidí, kteří jsou aktivní v oblasti životního prostředí, klimatu, udržitelnosti či veřejného dění.

Pětidenní akční program propojí aktivní mladé lidi z celého světa a umožní, aby se navzájem inspirovali v tématu vzdělávání o životním prostředí. 

Jak mě Junák podpoří?

Registrace na akci už je téměř uzavřena, pro skauty a skautky jsme získali možnost zaregistrovat se mimořádně do konce ledna. Zároveň nabízíme příspěvek na účastnický poplatek až pro deset lidí. Ideální věkovou skupinu pro tuto akci jsou roveři a rangers

Výzva přijata?

Přispějeme ti ve výši 2.500,- Kč (účastnický poplatek vychází cca na 3.500,- Kč). 

5 důvodů, proč vyrazit:

  1. Téma péče o životní prostředí je čím dál aktuálnější. Jak se k němu správně postavit je prioritou i u nás skautů. Chyť příležitost za pačesy a udělej první krok (jeď na kongres).  
  2. Letošní ročník je v České republice, v Praze! Není to skvělá příležitost - když jsou mezinárodní akce velmi omezené - něco takového zažít a potkat zajímavé lidi z různých zemí?
  3. Nemáš rád/​a vyhrocené diskuze, ale chceš znát fakta a konkrétní nápady, jak s tématem pracovat? Třeba v oddíle? Tak to ti bohatý program kongresu dozajisté přinese.
  4. Finanční podpora naší organizace by ti měla významně odlehčit. Zároveň věříme, že to pro tebe bude pocitově zážitek k nezaplacení! 
  5. Vzdělání aktivní účastí na kongresu je ta “pravá škola”. A to nejen v oblasti životního prostředí, ale i v aktivním používáním angličtiny. O tom se pokusíme společně přesvědčit i tvou školu, kdybys s uvolněním z výuky potřeboval/​a pomoct. 

Co pro to mám udělat?

Ozvi se na program@skaut.cz kvůli finanční podpoře a my se s vámi obratem spojíme a dohodneme se na registraci a dalších krocích. 

Víš o někom v tvém okolí, koho by ta nabídka lákala? A co to zvážit například v rámci roverského kmene? Za nabídku nic nedáš!  A my jim možná dáme možnost začít v březnu něco, co jim bude velkou inspirací na další měsíce!

Máš-li jen předběžný zájem či dotazy, určitě se ozvi také.

Těšíme se!
programový tým ústředí