Táborová výzva - další nabídka a možnost, jak se zapojit do přípravy Strategie 2030

Aktivitu můžete využít prakticky kdykoliv během tábora. Nabízíme jak variantu pro kluky a holky, tak pro širší vedení tábora včetně roverů a rangers.

Od dubna do srpna letošního roku spolu diskutujeme prostřednictvím tzv. strategických besed o tématech, která mají potenciál stát se prioritami Junáka - českého skauta na dalších 6 let. Tato táborová aktivita je doplněním besed - ale na rozdíl od nich se více zaměřuje na hodnoty a na rozhodování o věcech, které jednotlivá na besedách diskutovaná témata přesahují. Zároveň je také výrazně kratší. 

Realizace programu na táboře je jednoduchá, nevyžaduje téměř žádnou přípravu, stačí postupovat podle doporučení průvodním dokumentu, zaznamenávat výstupy a ty nám potom zaslat prostřednictvím odkazovaných dotazníků k aktivitě pro děti a/​nebo aktivitě pro dospělé.

Budeme moc rádi, pokud se do táborové výzvy zapojíte.  A připomínáme, že do konce prázdnin je stále možné uspořádat také samostatnou strategickou besedu. Návod a všechny další informace jsou na skaut.cz/​strategie2030.

Ondřej Vokál - Vokin, vedoucí PS NJ pro strategii

Šárka Jechová - Mája, členka PS NJ pro strategii

Marek Baláš - Čiča, zpravodaj VRJ pro strategii