Svatý Liguriáši, opatruj mrkev naši! A HelpDesk 2025 k tomu

Svatý Liguriáš, TGM, mrkev a kameny zmizelých? Klíč k této hádance leží v Polné, městečku na Vysočině. V Polné se 4.-6. dubna 2025 uskuteční další ročník HelpDesku, vzdělávací akce pro týmy středisek. Rezervujte si termín!

Co mají společného svatý Liguriáš, TGM, mrkev a kameny zmizelých? Klíč k odpovědi najdete právě v osobě svatého Liguriáše, řeckého poustevníka a patrona pěstitelů mrkve, který pod svoji ochranu přibral i jedno malé městečko na Vysočině. Když zjistíte, že tím městem je Polná, je zbytek hádanky už hračkou, ať už jde o vztah k TGM, nebo k místu s geniem loci jedné z nejvýraznějších židovských komunit u nás.

Ale dost historie, soustřeďme se na budoucnost. A právě pohled dopředu do kalendáře nám říká, že v Polné se 4.-6. dubna 2025 uskuteční další ročník HelpDesku - vzdělávací akce určené na podporu týmů středisek a vyšších organizačních jednotek. Na HelpDesku může váš tým načerpat inspiraci a  něco se naučit jak od zajímavých lektorů, tak od ostatních účastníků. Tady zjistíte, že svoje starosti neřešíte sami. Tady se můžete zastavit a využít příležitost nahlédnout na svůj tým jinýma očima.

Úkol pro tuto chvíli je jasný - zarezervujte si termín v kalendáři a až se vrátíte z táborů, pozorně sledujte další informace, které vám hned zkraje podzimu naservírujeme.

Apropo, celý text popěvku použitého v titulku zní: Svatý Liguriáši, opatruj nám mrkev naši, ať nám ji přibyslavští neodnáší. Není nad dobré vztahy se sousedy :-)

Vydařené léto přeje za tým HelpDesku 2025
Vít Koutenský – Pudil