Stáhněte si datovou analýzu a projekci vzdělávacích kapacit Junáka - českého skauta za rok 2021

Po roce jsme aktualizovali datovou analýzu a projekci vzdělávacích kapacit Junáka - českého skauta.

V rámci první datové analýzy tohoto zaměření (za rok 2020) se ukázalo, že poptávka po kvalifikačních kurzech reálně a výrazně převyšuje jejich nabídku - a to zejména u čekatelských kurzů. Na základě této analýzy (a projekce do budoucnosti) byla odstartována iniciativa s cílem vzniku nových kurzů a obecného navýšení vzdělávacích kapacit Junáka - českého skauta.

Nyní vydáváme aktualizovanou analýzu za rok 2021, která je navíc obohacena (oproti verzi za rok 2020) o další sledované parametry. 
Stáhnout si ji můžete zde.

Z analýzy vyplývá, že vzniklo 13 nových kurzů a na čekatelské kurzy bylo přijato o 320 účastníků více než v roce 2020 (což představuje nárůst o 29% v průměru předchozích tří let). Bohužel se stále nedostalo na 460 zájemců. U vůdcovských kurzů pak na 140 zájemců. Nárůst zájmu přitom s vysokou pravděpodobností potrvá i v dalších letech.

Je tedy zřejmé, že dynamické úsilí celé organizace přineslo své ovoce. Současně je ale jasné, že kapacita kurzů zůstává naléhavou výzvou. Odbor pro vzdělávání a celé ústředí nadále podporuje vznik dalších kurzů (na rok 2022 máme v tuto chvíli oznámeno asi 10 nově plánovaných kurzů) i další projekty, které mají pomoci celkově navýšit vzdělávací kapacitu organizace.

Na ústředí mj. nově pracuje koordinátorka vzdělávacích týmů Tereza Kasalová - Chroust (tereza.kasalova@skaut.cz), na kterou se mohou obracet všichni, kdo potřebují pomoc se založením kurzu.

Děkujeme všem, kdo s navýšením vzdělávacích kapacit pomohli či to zvažují!


Michal Peroutka - Pérák
koordinátor vzdělávání