Skautská telefonní síť má už přes 12 tisíc čísel a je stále velký prostor pro další zájemce

Již více než 12 tisíc skautů a skautek levně volá, píše a surfuje na internetu se Skautskou telefonní sítí (STS). Ta nabízí všem dospělým registrovaným členům až 5 hlasových telefonních čísel s výhodnými tarify vč. těch neomezených. Navíc si členové STS mezi sebou volají a SMSkují zdarma. Co můžeš udělat pro to, aby ti tahle nabídka neutekla?

Podívej se na oblíbené tarify a jednoduše se přidej i ty

Určitě teď máš nějaký tarif, který ti alespoň trochu vyhovuje. Proto, abys ušetřil/​a, nemusíš ze svých standardů slevovat. S STS to je často naopak. Stačí se podívat na ceník, který najdeš ve skautISu, a jistě si najdeš výhodnou náhradu. 

Protože ale víme, jaké tarify se nejčastěji používají, nabízíme ti předvýběr, který ti možná sedne. Alespoň ve většině případů. 

📞 Na příjmu vždy výhodně

Rodinu a přátele mám v STS, volné minuty využívám málo. Na internet ani nechodím. 100 minut do všech sítí 100 SMS do všech sítí 74 Kč měsíčně

📱 Komunikuji hlavně online

Všechny mé přátele zastihnu na sítích, a telefonuji jen tehdy, když potřebuji něco vyřešit. 100 minut do všech sítí100 SMS do všech sítí1,5 GB 134 Kč měsíčně

🐦 Zpívám jako ptáček

S přáteli trávím dlouhé hodiny po telefonu, proto se nechci starat o útratu. Neomezené minuty Neomezené SMS 5 GB 302 Kč měsíčně

Kompletní nabídku a více informací najdeš na skaut.cz/​sts >>>

Stačí 4 snadné kroky a jsi připojen/​a

“Změna operátora určitě musí být hrozná otrava,” říkáš si. Vůbec ne! Hotovo můžeš mít dokonce už za týden. Stačí párkrát kliknout ve skautISu, vyplnit objednávku v systému Vodafone, svižně zkontrolovat objednávku s operátory po telefonu (ozvou se) a vyhlížet poštu, až ti doručí novou SIM kartu. To je vše!

Celý proces najdeš podrobněji na Křižovatce.

Měj všech 5 pohromadě: přidej až další 4 čísla, třeba tvé rodiny

Že nabídka nemůže být lepší? A co kdyby sis do STS mohl/​a přidat svou rodinu či blízké přátele? Do STS se může připojit pouze každý dospělý člen Junáka – českého skauta, ale taky může mít až 5 hlasových čísel. Takže si od teď můžeš zadarmo volat s tátou, babičkou nebo třeba (neskautskou) ségrou. Jen počítej s tím, že i jejich útrata bude chodit tobě.

Buď součástí komunity

V STS si všichni voláme a píšeme zcela zdarma. Díky tomu si můžeš vybrat klidně i ten nejlevnější tarif a nemusíš mít obavy z velkého účtu za telefon, i když strávíš hodiny na skautských poradách.

Členové Junáka - českého skauta využívající STS mají zvýšený registrační poplatek o 200 Kč za každé telefonní číslo. O této částce každoročně rozhoduje Náčelnictvo při schvalování rozpočtu.

A co víc: výnos z této části registračního poplatku je použit primárně na údržbu a další rozvoj IT projektů Junáka – českého skauta (především skautIS a jeho rozšíření). Takže nejen ušetříš, ale ty i tvůj oddíl získáte lepší podporu v tom, čemu věnujete svůj drahocenný čas. 

Aktuálně má celá organizace sjednaný limit na 15 000 SIM se zvýhodněným tarifem. To je o 3000 čísel víc, než je nyní využíváno. Nepodaří-li vyjednaný limit čísel časem navýšit, je možné, že opět dojde k omezení přidávání nových čísel do služby. Máš-li o využití STS zájem, doporučujeme dlouho neváhat.

Má to háček?

Pokud je ti nad 18 let, tak nemá! Z STS můžeš odejít stejně jednoduše, jako do ní můžeš přijít. Uzavřením smlouvy tě nečeká žádný časově omezený závazek, takže si můžeš vše jen dočasně vyzkoušet.

Pokud ti ještě 18 let nebylo, nejdříve se domluv s rodiči, zdali má pro tebe STS cenu, a poté se zeptej někoho dospělého v tvém oddíle či středisku. Jistě se objeví někdo, kdo bude mít v STS volno a budeš se k nim moct přidat.

A nezapomeň, všechny důležité informace najdeš na Křižovatce a na skaut.cz/​STS.

Za tým Skautské telefonní sítě
Petra Daněčková (Peťule)