Skautky a skauti 17. listopadu na Národní třídě: přidej ruku k dílu 

17. listopadu si každoročně připomínáme hodnotu svobody - a cenu, kterou za ni zaplatily tisíce neústupných a odvážných lidí, mnozí skauti a skautky. A proto se tradičně připojujeme k akci Korzo Národní v Praze, jejímž podtitulem je “díky, že můžem”. Protože i my jsme moc rádi, že můžem - svobodně skautovat a vychovávat kluky a holky v duchu skautských hodnot.  

Korzo Národní stojí každý rok za návštěvu, atmosféra je tam opravdu krásná. 

Skautský program na Korzu Národní cílí na dětské návštěvníky i na dospělé. Chceme, aby se lidé dozvěděli zároveň něco o současném skautingu a zároveň aby poznali naše pohnuté dějiny. Na Národní třídě postavíme 6 podsadových stanů a v každém nabídneme jiný program, jiné aktivity, zajímavosti nebo materiály. Velkou většinu programu má na starosti tým Skautského institutu v Rybárně. 

Zároveň budeme spolu se Sokolem střežit pamětní desku u průchodu, kde došlo v roce 1989 k brutálnímu zásah policie vůči demonstrantům. Členové čestné stráže budou mít k dispozici teplé nápoje na zahřátí i svačinku.

Pojďte svátek 17. listopad prožít vpravdě svátečním a skautským způsobem: službou! 

Jak se můžeš zapojit?

  • stavba stanového městečka (pro opravdové drsňáky a ranní ptáčata: od 5:30)
  • čestná stráž u pamětní desky (7:00 - 18:00)
  • pomoc s programem ve stanovém městečku (8:00 - 18:00)
  • bourání stanového městečka (21:00)

Nespoléhej se na to, že „to se určitě spousta lidí přihlásí!“ Nabídni svoji pomoc právě Ty. Bude to roverská a činovnická služby společnosti (a skautingu) jak vyšitá.

Napiš Báře (barbora.trojak@skaut.cz) nebo Standovi (standa145@seznam.cz), nabídni své časové možnosti a napiš, o jakou činnost bys stál/​a. Nečekej! 

Díky všem z vás, kteří pomohou udělat ze skautské přítomnosti na letošním Korzu Národní důstojnou připomínku konce totality v tehdejším Československu.

Bára Trojak, skautská tisková mluvčí
barbora.trojak@skaut.cz  

Stanislav Míka | koordinátor Skautské čestné stráže
standa145@seznam.cz