Roverský kmen se vydává pod špičku ledovce

Přemýšleli jste někdy nad tím, co všechno nevíte? Ve světě se nachází nespočetněkrát více informací, než kolik jsme schopni za naše životy nabýt. Existují však i témata, která jsou nám na dosah a přehlížíme je. Některá z nich jsme v redakci vybrali a budeme se jim věnovat v tomto ročníku s titulem Pod špičkou ledovce. 

V říjnovém čísle se podíváme na mimovůdcovské cesty. Co se roverům a rangers nabízí za činnosti v Junáku krom vedení družin, oddílů a kmenů? Odpovědi hledáme v sérii textů, mezi kterými najdete shrnující feature, anketu mezi odbory nebo rozhovor s fulltime skautkou.

Dále se v čísle věnujeme prvním krokům roverského kmene a v novém seriálu Evoluce kmene popisujeme, jak založit kmen. Seriál Za horizontem skautských dějin se zaměřuje na skauting na Podkarpatské Rusi v období První republiky.

V čísle se také nachází reportáže z letních akcí od Roverway, přes Obrok až po CEJ. Tohle a mnohem víc najdete už teď v archivu skautských časopisů, brzo ve vašich schránkách a na našem webu.

Tam je k poslechu i nové číslo podcastu Co najdete v Roverském kmeni, tentokrát natočeného v terénu na brněnském Vyšlápnutí.  

Web: https://kmen.skauting.cz/​rk-136-se-zameri-na-mimovudcovske-cesty-8477

Archiv časopisů: https://casopisy.skaut.cz/​kmen/​1311 

Za redakci Roverkého kmene
Jakub Radan Dvořák – Dubínek