Roveři a rangers zbystřete! Přihlašování na letní Roverway 2024 v Norsku je čerstvě spuštěno

Celoevropské roverské setkání Roverway se po delší pauze bude konat v polovině léta 2024 v Norsku. Dejte v kmeni dohromady patrolu a přihlaste se! Starší mohou vyrazit jako IST mezinárodní posila akce.

Roverway je evropské setkání roverů a rangers, které se koná zhruba co třetí rok pod záštitou evropského regionu WAGGGS a WOSM . První Roverway mohly zažít skautky a skauti ve věku od 16 do 22 let v roce 2003. To příští má šanci zažít stejná věková kategorie od 22. 7. do 2. 8. v Norském Stavangeru. Tam bude probíhat druhá část akce, kdy se tisíce účastníků sejdou ke společnému táboření. V první polovině akce jsou všichni rozdělení do smíšených kmenů a čeká je putování buď horami, jezerní nebo osídlenou krajinou. Starší 23 let mohou akci zažít i jako posila mezinárodního servis týmu (IST). Čeští roveři a rangers se k účasti hlásí kontingentu Junáka - českého skauta.

Přihlašování k účasti na akci nebo jako IST v rámci vedení kontingentu čerstvě otevřelo a poběží buď do poloviny listopadu nebo do naplnění maximální kapacity kontingentu. Účastnický poplatek je 17 500, polatek pro IST je 12 250. Účastníci se přihlašují v celých patrolách, tedy v počtu od 5 do 8 lidí a přihlašuje je najednou vedoucí patroly, které/mu je 18 až 22 let, přes tento formulář. IST se přihlašují individuálně přes vlastní formulář a musí být starší 23 let.

Důrazně také doporučujeme, přečíst si před přihlášením FAQ a Podmínky a pravidla účasti na akci a přihlašování neodkládat. V případě nejasností se obracejte na vedení kontingentu přes Facebook nebo web akce.

Roveři a rangers z celé Evropy se těší, až se s vámi setkají!

Markéta Byrtusová Koordinátorka Mezinárodní spolupráce