Registrace na Moot 2025 v Portugalsku otevřena!

World Scout Moot je vlastně jamboree pro dospělé. Přichází po dlouhých 8 letech, protože minulou edici překazila covidová pandemie. Jestli ti v létě 2025 bude mezi 18 a 25 lety, tak to je jedinečná příležitost ocitnout se na takové skautské akci ještě jednou jako čistokrevný účastník, pro kterého někdo celý zážitek chystá (jestli jsi starší, můžeš jet jako servisák!). Zážitek, ke kterému patří hlavně vytvoření party se skauty a skautkami z celého světa. Zážitek skautské dospělosti. A důležité je, že v registraci platí kdo dřív přijde, ten spíš jede!

25. 7. – 3. 8. 2025
Portugalsko
(Lisabon, Porto a spousta dalších míst)

Co na Mootu zažiješ?

To asi nejvíc podstatné je, že zažiješ skautské společenství s lidmi z celého světa. Na rozdíl od Světového jamboree, které lidé z jedné země tráví povětšinou pohromadě, jsou na Mootu Češi – a všichni ostatní – rozděleni a rozmícháni. Staneš se členem či členkou desetičlenné Patroly, ve které bude maximálně jeden další člověk z Česka. Pět patrol dohromady pak tvoří Tribe, se kterým strávíš celou akci. Tribe má na všech tábořištích vymezené svoje společné místo na vaření a táboření, chodí spolu na programy, a i mimo ně zpravidla tráví čas pohromadě.

Program zahrnuje zahájení v Lisabonu, zakončení v Portu, a mezi tím 8 dní rozdělených mezi expedici, kterou Triby absolvují samostatně, a zbytek strávený na společném tábořišti se všemi ostatními.

Počet účastníků, který bude moci česká výprava zaregistrovat je omezený, proto doporučujeme vážným zájemcům přečíst si kompletní informace na webu moot2025.cz a přihlásit se co nejdříve!

Jakub Ambrozek - Mravenec
CMT české výpravy na Moot 2025