Co najdete v podzimních číslech skautských časopisů? Prolistujte je s námi

Přečtěte si anotace a neváhejte stáhnout a prolistovat celá čísla na casopisy.skaut.cz. Pokud vás napadá, co byste na časopisech rádi vylepšili, nebo jaké téma máme zařadit, ozvěte se, budeme rádi!

Skauting se věnuje práci, ve Skautském světě mapujeme příčiny vzestupu zájmu a důvěry ve skauting, Benjamínci se vydávájí spolu s vedoucí Jankou na výlet do archeoparku.

Nastraž uši! Skautské časopisy i tentokrát mají svou audioverzi. Vybrané třešničky z každého z nich jsme přečetli za tebe, tobě tudíž stačí jen nandat sluchátka a zmáčknout play. 

Skautský svět

V červnovém vydání Skautského světa podrobně mapujeme příčiny vzestupu zájmu a důvěry ve skauting, který můžeme sledovat v posledních dvaceti letech. Nechtěli jsme se zaměřit jen na stoupající počty členů, ale i na to, díky čemu se skauting těší větší důvěře a respektu u velké části společnosti. Hledali jsme, jaké konkrétní kroky a změny za tímto pozitivním trendem stojí.  V čísle si k tématu můžete přečíst Bobův shrnující článek i dvě ankety. Tématu se dotýká i rozhovor se sociologem a skautem Vojtěchem Prokešem o tom, jak se dnes prezentují odvážné značky, jaká značka je Junák a jaká data o dětech by nás jako skauty měla zajímat. Titulka v příloze, časopis je na časopisy.skaut.cz. Kdybys chtěla odkázat i přímo na ten rozhovor s V. Prokešem, ten je už i na blogu Skautského světa tady: https://skautsky-svet.blogspot.com/​2022/​06/​pomaham-znackam-rust-rozhovor-s-v.html

Prohlédnout nové číslo časopisu

Skauting

Práce může nejen šlechtit, ale také pěkně sdírat z kůže. Jak k té fyzické, které se věnujeme s dětmi v oddíle přistupovat tak, aby je rozvíjela, bavila a pomáhala nám vytvářet v oddíle přívětivé prostředí? Jaké návyky dětem pomáháme vytvářet a jaké postoje si osvojujeme vůči práci, které se máme věnovat po zbytek svého života? A jak je to s tou dobrovolnickou prací, kterou v odvádíme v oddíle my vedoucí? 

Na tyto otázky se snažíme odpovědět v červnovém čísle Skautingu.

Ben Já Mína

Tentokrát se benjamínkovská skupina vydává spolu s vedoucí Jankou na výlet do archeoparku. Díky tomu si děti zkouší nejrůznější činnosti a poznávají, jak lidé žili v pravěku. Číslo je tentokrát obohacené o ukrajinskou pohádku a loutky k ní. Chtěli jsme tak alespoň takto zareagovat na situaci války na Ukrajině.

Prohlédnout nové číslo časopisu

Staň se hodnotitelem/​hodnotitelkou časopisů

Hledáme proto dlouhodobé hodnotitele a hodnotitelky skautských časopisů, kteří si po přečtení časopisu  najdou chvilku na vyplnění krátkého dotazníku a dané číslo pro redakci zhodnotí. Kromě cílených otázek bude prostor i na delší vlastní hodnocení. Může to být časopis určený pro tebe, nebo pro děti ve tvém oddíle. Díky za pomoc!  Jdete do toho?  

Chci dávat časopisům zpětnou vazbu

Potřebujete časopisy přiobjednat?

Přiobjednání není složité. Využijte k objednání stránky send.cz.

Přišel časopis všem?

Zkontrolujte, jestli nové číslo časopisu přišlo všem, i vašim nováčkům. Návody najdete zde. 

Za TDC
Petra Daněčková (Peťule)