Prohlédněte si nové stezky vlčat a světlušek. Pomozte nám najít případné poslední mouchy

Práce na revizi nejdůležitějšího nástroje pro vlčata a světlušky - stezkách je u konce a jejich vydání se blíží. Děkujeme za komentáře do neděle 24. dubna!

Již v minulosti jste se postupně mohli seznámit a komentovat jednotlivé stupně stezek, nebo se zapojit přímo do testování ve vašich oddílech. Všechny vaše komentáře a připomínky jsme sesbírali, vyhodnotili a nyní vám přinášíme finální verzi stezek pro vlčata, světlušky a žabičky (myšleno Nováčky, Stezky, Cestičky a Plavby). 

Krátce si připomeňme, co bylo cílem revize stezek vlčat a světlušek:

  • Aktualizovat znění úkolů, při kterých se vycházelo z kompetencí vlčat a světlušek a také z připomínek a testování jednotlivých oddílů a vedoucích,
  • Zpřehlednění grafiky,
  • Upravení jednotlivých výzev (nástrah),
  • Sjednocení stránkování - tzn. že u stezky vlčat a cestičky světlušek je shodné stránkování,
  • Zjednodušení plnění napříč stupni,
  • Propojení s vlčky a světýlky atd.

Jak stezkám můžete ještě pomoci? 

Podívejte se, zda nám někde neutekly mezery, číslování, nebo jiné důležité drobnosti, případně zda není chyba v nějakém obrázku. Svými komentáři už nezměníte - systém stezky (počet stupňů, rozdělení na oblasti, systém podepisování, …) a obsah jednotlivých úkolů (tato možnost byla opakovaně dříve např. při komentování či testování).

Komentáře pište přímo do pdf nejpozději do neděle 24. dubna (včetně).  Pro psaní komentářů je nutné se přihlásit mailem.

Celou složku s pdf soubory najdete ZDE.

Nováček vlčat

Nováček světlušek

Nováček světlušek, žabiček a vodních vlčat

Stezka vlčat 1

Stezka vlčat 2

Stezka vlčat 3

Cestička světlušek 1

Cestička světlušek 2

Cestička světlušek 3

Plavba 1

Plavba 2

Plavba 3

A kdy stezky a Nováčci vyjdou? Můžete se na ně těšit již brzy na skautském ochodě a v Junshopu. Zároveň s nimi vyjdou i metodické podpůrné materiály, kde najdete rady a tipy, jak pracovat se stezkami a Nováčky.

Za tým revize

Ludmila Klíčová - Liduš
ludmila.klicova@skaut.cz