Přípravy Národního skautského jamboree v plném proudu! Jak se můžete zapojit?

V lednu skončila možnost registrace na Národní skautské jamboree. Celkem se přihlásilo zhruba 5000 účastníků a 500 servisáků, kteří se v květnu 2023 setkají v Hradci Králové. Přípravy jsou v plném proudu. Nemůžete se dočkat akce a chtěli byste zapojit už nyní? Nemůžete se účastnit celého Jamboree? Máme pro vás pár možností, jak zažít i tak atmosféru této akce.

Přípravný tým

Pro ty, kteří by chtěli již nyní nakouknout pod pokličku Jamboree a zároveň se nebojí výzev, nabízíme ještě několik pozic v našem týmů. Jsou různě časově náročné – některé zaberou čas více na samotném Jamboree, ale jejich obsazení je pro nás klíčové již nyní. Jiné role jsou potřebné již v přípravné fázi akce. Níže jsou uvedené klíčové pozice, pro další se můžeš podívat na naši burzu https://burza.nsj2023.cz/ nebo napiš na info@nsj2023.cz a něco spolu vymyslíme.

 Jak se zapojit do přípravy Jamboree?

  • Koordinátor výpravy po Hradci Králové -  hlavním úkolem bude příprava a koordinace hry po Hradci Králové, kde budou účastníci navštěvovat zajímavá místa po městě a plnit úkoly. Půjde především o zajištění a koordinaci aktivit, které si účastníci budou moci vyzkoušet, spolupráce s městem a dalšími subjekty atd. Ideální pro místní skauty, ale i pro lidi, kteří rádi komunikují s lidmi, chtějí lépe poznat Hradec Králové.
  • Vedoucí aktivit skautských stezek – program Jamboree bude vycházet ze skautských stezek a odborek. Náš kreativní tým dokončuje zajímavé aktivity pro účastníky a schází šéf, který by si vzal tým pod palec. Nebudeš to ty?
  • Vedoucí přípravného stavěcího víkendu - hledáme organizátora, který vymyslí a zrealizuje program pro účastníky stavby a přípravy areálu Národního skautského jamboree.
  • Šéf registrace na místě – přímo pro Jamboree sháníme osobu, která by si vzala na starosti registraci a odregistraci účastníků.  
  • Šéf logistiky – Jamboree bude potřebovat hodně vybavení a materiálu. Proto potřebujeme někoho, kdo nám pomůže zajistit, aby veškeré věci do areálu Jamboree přijely, uskladnily se tam, využily a následně se zapůjčené věci vrátily.
  • Zástupce šéfky komunikace – kreativní tým Komunikace shání posily. Baví tě komunikace, vytváření textového a vizuálního obsahu? Rád/​a kreativně přemýšlíš a pracuješ v týmu? Umíš ostatním vymýšlet úkoly a pak je kontrolovat? Chceš se do akce zapojit už v přípravné fázi? Hledáme člověka do sekce Komunikace, který by nám pomohl posouvat naše výstupy dál a zároveň nám trochu pomohl z organizační stránky.

Přípravný víkend

Chcete pomoci realizaci Národního skautského jamboree, ale nehodí se vám termín nebo to, že se akce pořádá ve všední den? Pro jednotlivce i skautské kmeny máme neodolatelnou nabídku podílet se na stavbě nebo bourání tábořiště Národního skautského jamboree. Každá ruka, ale i dvě, se budou hodit, abychom zvládli připravit zázemí pro největší skautskou akci za několik posledních let.

Na stavbu i bourání pro tebe zajistíme jídlo, pití, hygienické zázemí a prostor pro spánek (buď ve vlastním stanu nebo na zemi pod střechou). Zájemci se mohou registrovat na tomto formuláři

Návštěvní den

Pro ty, kteří by chtěli nasát atmosféru Národního skautského jamboree alespoň na chvíli, bude možnost využít návštěvní den 6. května, kdy se do areálu budou moci podívat i neregistrovaní návštěvníci. Podrobnější podmínky budeme zveřejňovat průběžně na našem webu https://nsj2023.cz/.

 

Ivana Moravcová – Iva
Šéfka komunikace Národního skautského jamboree