Přihlas se na on-line workshop 28.11.: Jak na „Zapojení do společnosti“

Zajímá tě, jak osmý prvek skautské výchovné metody zapadá do oddílového života? Co přináší nového a na co myslet? Přijmi pozvání na workshop, kde se dozvíš, jak by měl oddílový vedoucí přemýšlet o dobročinnosti i jak prvek metody podpořit v každodenním fungování oddílu. Workshop proběhne online, v pondělí 28. listopadu od 18 hodin.

O čem workshop bude?

Novou oficiální součástí skautské výchovné metody je “Zapojení do společnosti”. Co si pod tím má vedoucí oddílu představit? Zapojení do akcí jako je Ukliďme Česko nebo charitativní Tříkrálová sbírka je obvyklou skautskou aktivitou, ale existují i další možnosti, jak podpořit dobré věci a zároveň růst dětí v oddíle. Jaké příležitosti se vedoucímu otevřou, když vykročí se svým oddílem mimo klubovnu? Jak mohou vedoucí veřejně prospěšné projekty využít k rozvoji kompetencí a podpoře osobního růstu dětí?

Na workshopu si na příkladu projektu cíleného na zmírnění dopadů klimatické změny ukážeme, jak se na veřejně prospěšný projekt připravit a na nic důležitého nezapomenout. Pobavíme se o tom, proč je dobré u dětí cíleně rozvíjet občanské kompetence a vytvářet možnosti se zapojovat do rozhodování oddílu. Ukážeme si, jak spolupráce s ostatními může přispět ke kvalitě projektu i jeho realizaci.

Našim záměrem je vás motivovat a podpořit při realizaci vlastního projektu a podpořit vás v realizaci. Proto po skončení workshopu můžete využít série konzultací a pomoci poradců z odboru Skauti na Zemi, kteří sbírají zkušenosti s uvádění osmého bod do praxe.

Chci se zúčastnit

Kdy: 28.11. od 18.00 do 20.15.

Kde: online, stačí se přihlásit skrze formulář

Kdo lektoruje: Vendula Menšíková - Venda, Markéta Musilová - Blecha

Kdo akci pořádá: Skautský institut v rámci projektu Krajina v našich rukou

Přidej se do facebookové události a pozvi další, které by to mohlo zajímat.