Poslední rozloučení s bratrem Eduardem Markem – Hroznýšem se koná v sobotu 29. ledna. Hledáme skautky a skauty do pořadatelské služby

Poslední rozloučení s bratrem Eduardem Markem – Hroznýšem se koná v sobotu 29. ledna od 14 hodin v kostele svaté Anežky České na Spořilově (Roztylské náměstí, Praha 4).

Hledáme skautky a skauty do pořadatelské služby. Pokud chceš pomoci, přihlas se obratem skrze tento formulář.

Dá se předpokládat, že na rozloučení bude velké množství lidí, často pokročilého věku. Pokud se tedy chystáte zúčastnit, počítejte s nutností dodržovat veškerá aktuální protiepidemická pravidla a buďte ohleduplní k ostatním. Kondolence je možné zasílat na adresu Junák – český skaut, Senovážné náměstí 24, Praha 110 00, budou předány rodině Eduarda Marka. Květinové dary a věnce je možné zařídit ve spolupráci s pohřební službou Vyšata (tel. 220 980 520 nebo tel. 722 663 848).

Na Eduarda Marka vzpomněla milým a hlubokým zamyšlením i prezidentka Zuzana Čaputová. Na osobní setkání s ní bratr Hroznýš rád vzpomínal. Můžete se podívat na příspěvěk na FB a nasdílet jej svému okolí. Oznámení o úmrtí naleznete na FB zde.

Hrdina Eduard Marek, řečený Hroznýš, odešel k věčnému táborovému ohni dne 22. ledna 2022 ve věku 104 let. Za války vězněn nacisty za pomoc Židům, v roce 1949 odsouzen komunisty na 10 let za „protistátní činnost“. Celoživotní ohromný skaut a mimořádný člověk. Držitel nejvyššího skautského vyznamenání. Nejstarší skaut v Česku.

Hroznýšův životní příběh čtěte na skaut.cz/​hroznys.

Děkujeme za Tvou službu, bratře Hroznýši. Nezapomeneme!