Pojeď na Národní skautské jamboree 2023! Termín, místo, poplatek, registrace

Už za pár měsíců v květnu se uskuteční skautská událost roku 2023, tedy Národní skautské jamboree! A ty můžeš být s tisíci dalších u toho. Jaké jsou podmínky? A co tě tam čeká?

Co: Jedinečná celostátní akce (nejen) pro skautky a skauty. Celostátní setkání pro tisíce z nás, společné hry, radost a výměna zkušeností mezi družinami napříč celým Českem. Akce, na které v roce 2023 nechceš chybět, ať jako účastník, nebo servisní tým.

Kdy: 3. do 8. května 2023

Kde: Hradec Králové

Pro koho: Především (ale nejen) skautky a skauti 10 až 16 let (plus rádcové do 17 let)

Startovní poplatek pro účastníky: 1300 Kč

Registrace účastníků začíná: 1. listopadu 2022

Startovní poplatek pro servistým: 650 Kč

Registrace servistýmu začíná: 29. září 2022

Startovní fáze registrací končí: 4. prosince 2022

Podrobnosti najdeš: nsj2023.cz

Sledovat můžeš: facebook.com/​nsj.skaut a instagram.com/​nsj_2023

Primárně je Jamboree akcí pro skautské družiny. Je tobě a tvým kamarádům mezi 10 a 16 lety a rádci vaší družiny mezi 10 a 17 lety? Stačí říct vašemu dospělému vedoucímu, který vás doprovodí. Takovouhle akci každý rok totiž nezažijete, poslední národní jamboree se konalo v roce 2008. Bude pro vás přichystáno několik dní plných akčního i odpočinkového programu, u kterého prostě chcete být.

Bude ti v květnu 15 nebo víc let? Naplň roverské heslo “Sloužím” a staň se členem servistýmu. Můžeš poznat nové kamarády, potkat se s těmi stávajícími, které znáš třeba z kurzů nebo jiných skautských akcí. A kdyby ti bylo smutno po vlastním středisku, akci můžete pojmout taky jako stmelující příležitost pro svou střediskovou nebo oddílovou radu. Nebo jako společný zážitek pro roverský kmen. Nebude to jenom o práci, členům servistýmu poskytneme kromě zázemí a jídla taky volný čas a zábavu jen pro ně.

Máš už roverský věk za sebou? Jamboree je i pro oldskauty. Kromě pozic vedoucích družin a dospělých průvodců družin oceníme zkušenosti starších skautů a skautek v servistýmu. A jestli jste rodiče malých dětí, není to žádná překážka. NSJ je family friendly a v areálu najdete i jamboree školku!

A teď to hlavní, důležité termíny jsou především pro přihlašování: pro servistým je to už 29. září od 20:00. Ostatní účastníci pak budou mít možnost od 1. listopadu. 

Více informací najdete na webu nsj2023.cz. A nezapomeňte sledovat ani náš FacebookInstagram.

Proberte Jamboree hned na střediskové a oddílové radě a v květnu se těšíme na viděnou! 

Jan Špatenka - Špáťa | jan.spatenka@nsj2023.cz  
vedoucí Národního skautského jamboree 2023

Vojtěch Olbrecht - Fišer 
zpravodaj pro zahraničí a velké akce

Barbora Tichavová - Rozárka
místostarostka a zpravodajka pro program