Po uši ve skautu - pusť si skautské články v audioverzi

Nastraž uši! Skautské časopisy i tentokrát mají svou audioverzi! Vybrané třešničky z každého z nich jsme přečetli za tebe, tobě tudíž stačí jen nandat sluchátka a zmáčknout play.

V článcích najdeš od každého trochu - seberozvojový článek ze Skautingu o hledání motivace jít po covidu dál, reflexi katastrofického tornáda z Roverského kmene nebo příběh o 600kilometrové pouti po Čechách ze Skautského světa. Čti bez papíru, kdekoliv a kdykoliv.

Poslouchej na svých oblíbených streamovacích službách

Načtené články ze skautských časopisů najdeš na:

Co si můžeš poslechnout tentokrát?

V zajetí pravěkého mozku

časopis Roverský kmen

Lidské uvažování i lidská racionalita má svoje limity, které je dobré si připustit, abychom se při svých rozhodnutích dobrali co nejlepších výsledků. Sonda Ondřeje Janošky do toho, jak funguje lidské vnímání a proč tomu tak je, přináší nejeden "Aha moment".

Jak skautovat v náročné době

časopis Skauting

Více než rok online skautování se promítl nejen do motivace dětí dorazit na schůzku, ale i do psychických sil vedoucích. Článek v aktuálním čísle Skautingu tak nabádá vedoucí, aby na sebe byli hodní a kromě svých svěřenců pečovali i o sebe navzájem. Zážitky, které si všichni ze znovurozjetého skautování odnesou, ovlivní mnohem víc pohoda všech zúčastněných než sebelépe připravený program. 

Skautské závěti

časopis Skautský svět

Pomoci skautskému hnutí může člověk i po smrti. Závětím, skrze něž odkáže dotyčný část svého majetku skautům, se věnuje aktuální číslo Skautského světa. Nabízí vysvětlení, možné postupy i zkušenosti těch, kdo už tak učinili. A že se vy sami ještě nechystáte umřít? To vůbec nevadí, včasné uspořádání poslední vůle může usnadnit poslední chvíle celé rodině. 

...a mnoho dalšího!

Na platformách samozřejmě nenajdeš jen nejnovější články, ale i texty z předchozích dvou vydání časopisů. Neváhej probrouzdat i staršími čísly - najdeš tam inspiraci pro skautskou činnost a různá témata, která neztrácejí na aktuálnosti.

Tak ať se tvým uším líbí!

Za podcastový tým

Anastasia Čepelova - Žabka