Pilotujte s námi externí vzdělávání pro vůdcovské kurzy (zejména nově vznikající)

Abychom podpořili vůdcovské kurzy a jejich vznik (z analýzy vzdělávacích kapacit vyplývá, že poptávka po vůdcovském vzdělávání také přesahuje aktuální nabídku + bude dále růst), nabízíme následující možnost: v pilotním režimu chceme na podzim 2022 vyzkoušet externí vzdělávání a ověřování v oblastech hospodaření, organizace a právo. Budeme mít k dispozici malý tým plně kvalifikovaných vzdělavatelů, který by v předem stanoveném termínu zajistil výuku a ověřování kritérií VZ spojených s těmito oblastmi.

Pro kurzy (zejména nově vznikající) by to znamenalo, že nemusí tyto oblasti v rámci kurzu pokrývat (a shánět držitele odpovídajících OČK do zkušební komise), ale svoje účastníky odkážou na uvedené zvláštní školení. (Samozřejmě předpokládáme, že řada kurzů bude chtít i nadále zajišťovat vzdělávání v komplexním celku, tj. vše v rámci vlastní akce, což je preferovaná varianta).

Pokud by váš vůdcovský kurz (ať už nový či dlouhodobě fungující) chtěl tuto pilotní podporu použít, napište nám na vzdelavani@skaut.cz, rádi se budeme předem domlouvat na nastavení. Školení může probíhat jak před, tak po vašem kurzu, ale byli bychom rádi, kdyby dobře zapadalo do vaší celkové koncepce.


Michal Peroutka - Pérák
koordinátor vzdělávání