Obrok mění místo! Uvidíme se ve Valči

Měníme areál roverské akce Obrok 2024. Uvidíme se v areálu zámku Valeč ve stejném termínu 29. 5. – 2. 6. 2024. Zámecký park, který budeme využívat, můžeš znát z festivalu Povaleč nebo díky sochám Matyáše Bernarda Brauna. Co se stalo a jak se změna promítne do průběhu akce?

Přesouváme se do vyzkoušených a osvědčených prostorů patřících zámku ve Valči a do jeho zahrady. Zámek ve Valči je státní zámek v Karlovarském kraji, který je kulturní památkou. My budeme využívat především zámecký park, ve kterém kromě krásné barokní zahrady najdeš třeba skleník, letohrádek nebo nově opravený theatron.

Ale proč?

V posledních týdnech jsme v původním areálu intenzivně řešili nečekané technické komplikace, které by ohrožovaly bezpečnost. Konkrétně bychom v areálu nemohli spát kvůli stromům v zámeckém parku, což vyplynulo z posudku, který jsme získali. Pokusili jsme se o zajištění jiných prostorů v rámci obce Prčice, to se ale nepovedlo a nakonec jsme jako nejlepší variantu vyhodnotili přesun celého Obroku.

Co to v tuhle chvíli znamená? Že máme nový areál. Valeč se nachází mezi Rakovníkem a Karlovými Vary. Aktuálně řešíme možnosti jak usnadnit využití veřejné dopravy, o případném postupu vás budeme informovat. Určitě ale můžete počítat s tipy jak se na místo nejlépe dostat.

Areál ve Valči je zvyklý na kulturní a společenské akce, tradičně se tam odehrává festival i jiné zámecké slavnosti. Jsme ve vstřícném kontaktu i s místní samosprávou a všichni se radujeme, že Obrok může proběhnout právě tam. 

Co to znamená pro mě?

Pokud jedeš jako účastník či účastnice nebo člen či členka servis týmu, budeme tě ještě informovat e-mailem, prosím, podívej se do své schránky. Program ani doprovodné aktivity by tato změna ale neměla ohrozit. Naše přípravy nadále pokračují a děláme všechno pro to, aby akce proběhla podle plánu. Pokud bys měl*a jakýkoliv dotaz, který by se změny týkal, neváhej se na nás určitě obrátit na e-mail info@obrok24.cz. Rádi odpovíme.

Těšíme se na všechny účastníky, účastnice, servisáky, servisačky, členy a členky týmu i návštěvníky a návštěvnice už za pár měsíců ve Valči!

Poslední šance pro servis tým

Pokud ještě stále váháš, zda s námi jet na Obrok, nezbývá ti už moc času. 16. března se uzavírá registrace pro servis tým! Budeme moc rádi, pokud se k nám do té doby stihneš přidat, stále ještě servisáky a servisačky sháníme.

Pokud by tě zajímalo, co od takového servisáctví čekat, přečti si náš web nebo si můžeš poslechnout nový podcast:

Autor: Františka Rohlíčková, tým komunikace Obroku