“Nová motivace, rozšiřuje obzory, výměna zkušeností...” Chcete zažít takový družinový workshop?

Citace jsou pouze střípky ze zpětných vazeb z workshopů k družinovému systému, které minulý rok probíhaly napříč celou republikou. Zúčastnilo se jich na 950 účastníků a účastnic! Přidej se k nim tento podzim i ty. V nabídce je celá řada nových termínů.

Nové termíny na webu

Na webu druzina.skaut.cz najdeš veškeré informace. V záložce Termíny konání si pak vyber termín přímo pro vás. 

  1. o workshopu už vím, jen sháním vhodný čas a prostor. Výborně, začni domluvou se svou radou v oddíle, případně pak středisku. Jistě se workshop hodí na nějaký výjezdní poradní víkend, nebo si dopředu naplánujte vzdělávací sobotu či neděli. Termíny jsou až do prosince. Pokud nemáte vhodné prostory zkuste oslovit nějaké okolní klubovny, nebo fóra Skautského institutu. 
  2. workshop bychom rádi, ale nemáme dostatek lidí. I toto má řešení. Neváhej oslovit svůj skautský okres či kraj, napiš poptávku do facebookové skupiny. A nebo nově využij sdílenou tabulku, kam můžeš svou poptávku či nabídku zanést. Snadněji tak propojíme zájemce napříč republikou. 

Proč workshop - co ti přinese?

Vše o zaměření a přínosu workshopu najdeš na úvodní stránce webu. Ale to není všechno…

Odneseš si cennosti (materiální i nemateriální)

Ze zpětných vazeb z workshopů:

Mnoho podnětné inspirace, dobití baterek pro další práci v oddíle.”

„[...] uvědomění si, co je to družinový systém, a nastartuje spoustu otázek a diskuzí, které by jinak nezačaly.”

Kvalitně strávený čas s oddílovou radou s možností reflexe nad naší činností.”

Kromě toho odejdeš s plánem v ruce, na kterém se tví parťáci shodnou, a to je důležitý základ úspěchu. Veškeré materiály z workshopu si můžeš odnést třeba v plátěné tašce nebo poznačené v notesu, na kterém se blyští duhová samolepka. -> Každý účastník či účastnice workshopu si může vybrat jeden z těchto upomínkových předmětů a připomínat si tak společnou snahu celého hnutí “Posílit družnový systém”. Schválně, už si viděl na skautské akci někoho s touto taškou či samolepkou? 

Zapíšeš se na mapu

Skoro tisícovka účastníků již workshopem prošla. Mrkni, kde všude akce proběhla. Lektoři a lektorky již navštívili všechny skautské kraje. Některé hojněji a některé dokonce opakovaně. Posílíš váš kraj dalším workshopem? 

Podívej se na mapu.

Posílíš oddíl!

Workshop nabízí koncentrovaný a lektorem vedený čas, zaměřený na tvou konkrétní situaci v oddíle. Ať už družinový systém máte na vysoké úrovni, nebo ho u vás z různých důvodů nemáte funkční, workshop nabídne cesty, jak posunout oddíl k ještě lepšímu fungování. Čas strávený s tvou oddílovou radou bude bohatě zhodnocen. 

Ze zpětných vazeb z workshopů:

Workshop o družinovém systému je něco, co jsme hrozně dlouhou dobu potřebovali, dozvěděli jsme se jak mnoho věcí dělat efektivněji a líp.“

„Velmi užitečné mi přišlo, že jsem si dala všechny věci dohromady a že jsme se odhodlali opravdu udělat kroky, o kterých už jsme třeba uvažovali i dříve, ale připadaly nám v té chvíli nerealizovatelné.“

„Po hodně dlouhé době jsme si popovídaly a vyřešily věci, které jsou vhodné pro zlepšení oddílu. [Nejpřínosnější bylo] uvědomění si vlastního místa v oddíle, ale i celkově oddílu. Pojmenování hluchých míst nebo nedokonalých věcí a čas na jejich řešení.” 

Máš-li otázky, neváhej se nám ozvat na druzina@skaut.cz

Pojďme společně v novém skautském roce posilovat družinový systém! 

Za programový tým ústředí

Markéta Musilová - Blecha