Nové české vydání Scouting for boys v krásném provedení právě ve skautském obchodě

Už více než sto let uplynulo od vydání knihy Scouting for Boys, která strhla nečekanou lavinu odezvy. Díky čtenářům se začalo skautské hnutí překotně šířit do všech koutů světa. A knížce se začalo přezdívat skautská bible. 

Když v roce 1908 vyšla armádní příručka Aids to Scouting, byl její autor, Robert Baden‑Powell, velice překvapen. Knížka si totiž získala velkou oblibu u nečekané skupiny čtenářů: u dospívajících chlapců. Ti jí brzy naprosto propadli: začali podle ní chodit do přírody, tábořit a zažívat dobrodružství. Robert Baden‑Powell pak už na nic nečekal, a napsal knihu Scouting for Boys, určenou přímo pro kluky. Přinášíme její nové české vydání.

Scouting for Boys není obyčejná, a už vůbec ne staromódní kniha. Je to příručka, která si dokázala získat srdce obrovského počtu chlapců, ale i dívek, aniž by se o to nějak zvlášť snažila. Stále se řadí mezi nejúspěšnější knihy světa a mladým lidem nepřestala dávat smysl. A není to jen proto, že Baden‑Powell uměl psát čtivě, jednoduše a nadčasově. Je to proto, že dokázal svým výchovným systémem odpovědět na touhu mladých lidí po dobrodružství, přátelství a odvaze.

Knížka se stala základem skautského hnutí po celém světě a přispěla k jeho šíření. Je to tak trochu exkurze do samotných počátků skautingu. Přitom v ní i dnešní čtenář může najít spoustu inspirace a  praktických tábornických tipů, akčních her nebo třeba rukodělek, které se dnes dají použít v praxi stejně jako před sto lety.

My vám tuto skautskou klasiku přinášíme v českém překladu a navíc s krásnou obálkou. Tato knížka bude určitě slušet každé skautské knihovničce.

Více se o knize můžete dočíst třeba v tomto článku z časopisu Skauting.

Kde knihu koupit

Chybí vám tato skautská klasika? Nové vydání Scouting for boys si můžete koupit na https://www.obchod.skaut.cz/​skauting-pro-chlapce.html za 250 Kč.

Za TDC
Kateřina Volková (Kačka)