Navigamus 2022 se nezadržitelně blíží

Dlouho očekávané a o rok odložené celostátní setkání vodních skautů Navigamus 2022 už klepe na dveře. Stále máš možnost se přihlásit se svou patrolou a nechybět na této tradiční, a hlavně jubilejní, akci. Chceš si užít největší akci roku 2022 pro vodní skauty (a nejen je)? Ať už jako účastník nebo „servisák“? Tak neváhej a pojď se přihlásit na web akce. Ať už vlastníš kroj modrý, béžový, či dokonce v jiném odstínu, tak na tom nesejde. Buď u toho s námi!

Navigamus 2022, jakožto jubilejní 10. ročník, se uskuteční 2.–5. 6. 2022 na jezeře Matylda v Mostě. Jedná se o celorepublikové setkání vodních skautů a skautek, které se koná jednou za tři roky. Tématem programu Navigamu 2022 je životní příběh Augustina Heřmana (údajně žil 1621 – 1686). Augustin Heřman byl český průzkumník, mořeplavec, obchodník, kartograf a korzár, který přes Holandsko odplul do Severní Ameriky, kde se proslavil v Novém Amsterdamu (pozdějším New Yorku) a v Marylandu. Stal se prvním Čechem, který se prokazatelně usadil v Americe. Během svého bohatého života Augustin zmapoval velkou část Ameriky. Obchodoval s indiány a získával od nich pozemky. V roce 1649 si pořídil loď La Grace. Část svého života úspěšně napadal lodě v Karibiku. Jeho odkaz v Americe ukazuje, že nikdy nezapomněl být Čechem tělem i duší.

 K příběhu Augustina Heřmana najdeš případně více v Modrých stránkách, jejichž autorem je Vladimír Cvrček - Vezír, a najdete je na stránkách vodních skautů. Každý ročník je také charakterizován nějakým zvířetem. Tím je pro letošní jubilejní 10. ročník Mýval. 

 Navigamus najdeš i nawebu a sociálních sítích: Facebook, Instagram Web