Nášivka Skautská pomoc 2020 – 2021 jako poděkování i připomínka

Máme za sebou nesnadné měsíce, které mnohokrát prověřily naši odolnost, přizpůsobivost a dobrou vůli. Na výjimečné časy se mnozí z nás snaží uchovat nějakou vzpomínku, mnozí z nás se také zapojili do služby společnosti. Právě proto je tu pamětní nášivka Skautská pomoc, připomínající dobré skutky skautek a skautů během pandemie koronaviru v roce 2020 a 2021.

Nášivku si mohou pořídit jednotlivci – všichni, kteří se jakýmkoliv způsobem zapojili do pomoci druhým v pandemických měsících. Ať už jste doručovali knihy, sloužili v domově seniorů, zařizovali donášku léků nebo v březnu 2020 šili roušky či tiskli štíty, je tu pro vás jako znamení toho, že jste vykonali menší i větší dobré skutky.

Mohou ji ale pořídit také okresní nebo krajské rady, vedoucí dobrovolnických týmů, vedoucí středisek, jako památku nebo jako ocenění a poděkování členům jednotky či dobrovolnického týmu.

Nášivka je ve tvaru srdce, v nejdelším rozměru má 7 cm. Červená barva koresponduje s barvou mezinárodní domovenky, protože právě nad ni ji můžete umístit. Barvy i symboly (odstíny červené, béžová, lilie a srdce) používal Junák – český skaut v průběhu pandemie ve spojitosti se skautskou službou, odkazuje na ně tedy i památeční nášivka. Nášivku prodáváme za cenu pod výrobními náklady, aby byla co nejdostupnější. 

Nášivku si můžete pořídit v Junshopu: https://www.junshop.cz/​nasivka-skautska-pomoc-2020-2021.html

Barbora Trojak
skautská tisková mluvčí koordinátorka Skautské pomoci