Mezinárodní prázdniny v srdci Evropy aneb už máš svou vstupenku na CEJ 2022?

Po dlouhých 25 letech se tohle mezinárodní skautské setkání (zkráceně CEJ 2022) vrací zpět do Prahy, takže to je opravdu kousek a byla by škoda se nezúčastnit. Letošní ročník proběhne ve dnech 2. – 12. 8. 2022 na Výstavišti v Holešovicích. Už teď vám můžeme slíbit pohodovou atmosféru a skvělé lidi, se kterými si budete mít co říct.

Nemáte ještě plány na prázdniny? Co takhle strávit je akčně, a navíc se skauty z celé Evropy? Pojeďte s námi na Středoevropské Jamboree!

Chystáme pro vás pestrý program, ve kterém si každý najde to, co ho baví a zajímá. V předešlých letech jste si mohli vyzkoušet třeba malování hennou na tělo, pilotování dronu, mohli jste si ukovat něco na ohni nebo zajít do originálního polního 4D kina a odnést si nesmrtelný filmový zážitek. Kromě toho jsme se pokaždé vydali na různé tematické výlety po bližším i vzdálenějším okolí, a to nejen pěšky, ale třeba i na lodi. Večery probíhají ve znamení společného posezení u  ohně s  kytarou nebo se sejdeme na koncertě, kde je povoleno spontánně tančit všemi směry a způsoby.

Letošní CEJ vás naučí vidět svět barevně, a to doslova. Motto Jamboree je tentokrát „Paleta světa“. Co si pod tím máte představit? Třeba, že každý z nás má nějakou svou paletu barev (například povaha, zájmy, životní zkušenosti) a s pomocí ostatních si ji může rozšířit i o další barvy. Ale také, že každý z nás je jednou barvou na velké paletě světa, a společně tvoříme jeho krásu a rozmanitost ve všech podobách. CEJ 2022 tedy bude velmi hravé a barevné. Koneckonců i IRIS, který máme letos v názvu, je pojmenování pro odstín jedné z barev. A taky se tak mimochodem jmenovala řecká bohyně duhy.

Kde jinde najít lepší příležitost získat nové přátele i přeshraniční kontakty na jiné oddíly! Tato akce už dávno není jen o  zemích Visegradské čtyřky, tedy ČR, Polsku, Slovensku a Maďarsku. Pravidelně se jí účastní skauti ze všech koutů Evropy, a  dokonce na CEJ v minulých ročnících zavítaly i patroly až z daleké Asie nebo Afriky.

Necítíte se úplně jistí v angličtině nebo jiném cizím jazyku? To spousta z nás, ale garantujeme vám, že se nakonec domluvíte úplně v pohodě, i  když se u  toho možná chvílemi dost nasmějete. Skautský svět spojuje a v téhle době je to možná důležitější víc, než kdy dřív!

Co musíte udělat pro to, abyste se mohli zúčastnit CEJ 2022?

Vytvoř patrolu, která se skládá z 9 účastníků a jednoho vedoucího (nad 18 let). Pak už jen stačí vyplnit registrační formulář za celou skupinu.

Pokud chceš jet, ale chybí ti členové patroly, přidej se do Facebookové skupiny českého kontingentu, kde ti pomohou najít někoho do party.

Veškeré informace najdete na webu IRIS CEJ 2022.
Případně vám rádi poradíme na emailu: info@cej2022.cz.