Máme výsledky registrace 2024. Podívejte se na základní čísla

Skautů a skautek v Česku je zase o něco víc – letos je nás skoro 77 tisíc! V článku naleznete přehled z jednotlivých krajů. Je skvělé vidět, že organizace Junák – český skaut má i v roce 2024 více členů. Díky všem našim skvělým dobrovolníkům a dobrovolnicím! Vaše úsilí a nadšení jsou pro skautské hnutí naprosto neocenitelné. Díky nim získávají holky a kluci z oddílů nezapomenutelné zážitky a cenné příležitosti k osobnímu růstu.

Máme ohromnou radost, že s námi mohou další tisíce holek a kluků zažívat skautská dobrodružství, trávit čas s dobrými kamarády, všestranně se rozvíjet a učit se, jak dělat svět kolem lepším. Máme za sebou další rok a skautů je o 1 061 více než před rokem. V organizaci Junák – český skaut je celkem 76 711 členek a členů.

Rádi bychom vyjádřili vděk všem, kteří nám svou důvěrou, podporou, energií, časem a oddaností umožňují dosahovat úspěchů. Kromě dobrovolníků a dobrovolnic sem patří také  skautští rodiče, obce i kraje, všichni dárci a také stát, jenž podporuje skautské aktivity. Děkujeme vám všem!

Základní přehled výsledků registrace 2024

Pojďme se společně podívat na to, jak se naše organizace za poslední rok proměnila. Zajímá vás, jak se změnil počet členů, kde vznikly nové oddíly nebo jaké je rozdělení naší základny do skautských krajů? Podívejme se na to všechno v základních přehledech.

I když organizace opět roste, tak se rychlost přibývání nováčků snižuje. Na některých místech a v některých mladších kategoriích došlo k dílčímu propadu (v řádech desetin %). Vše můžete vidět v základních přehledech, které naleznete níže.

Celkový počet registrovaných osob

Počet registrovaných jednotek

Počty příchozích nováčků dle registrace 2024

Počty osob dle věku ve skautských krajích

Přehled výsledků registrace

Stáhněte a prohlédněte si jednostránkový přehled základních čísel a výsledků registrace 2024.

Pokud si zatím chcete ukrátit čekání na letošní zprávu o stavu organizace, připomínáme, že na webu otevřených dat (opendata.skaut.cz) najdete ke stažení všechny analýzy registračních dat i z minulých let (nově včetně analýz ke kapacitám vzdělávání).

Jan Chmelař
asistent organizačního zpravodaje