Kreativní programy a nová přátelství pro vlčata a světlušky. V Praze proběhla Umělecká šestka

Ve dnech 24.–26. 3. 2023 se konala celostátní akce zvaná Umělecká šestka. Akce zaměřená na rozvoj výtvarných, hudebních, divadelních a fotografických dovedností byla určena pro kategorii vlčat a světlušek a navazovala na půlroční soutěž probíhající v časopise Světýlko.

Soutěžní aktivity splnilo celkem 13 šestek z 8 měst ČR a tak mohla vlčata a světlušky z těchto šestek přijet na samotnou víkendovou akci do Prahy, aby se v daných dovednostech dále rozvíjeli.

V pátek 24. 3. se v pražské ZŠ na Pankráci sjelo 140 vlčat, světlušek, vedoucích a tým Odboru vlačta a světlušek (OVaS). Při zahájení se vlčata a světlušky dozvěděli, že budou během víkendu hledat umělecká díla, která se ztratila z galerie U6. Všichni se trochu poznali a otevřeli tak cestu k novým přátelstvím.

Sobotní den by ve znamení objevování nových poznatků. Šestky se zúčastnily během dopoledne dvou programů ve vybraných institucích – Muzeum NaFilm, Národní galerie, Atrium Žižkov, Lumia gallery, Ilusionart gallery. Na většině míst byl pro vlčata a světlušky připraven program na míru. Ten všechny doslova uchvátil. Včetně skvělého přístupu ze strany lektorů se jednalo o neopakovatelné zážitky.

Po 14. hodině již byli všichni zpět ve škole, neboť je čekaly vybrané kreativní programy „setkání s hercem, animace, tvorba deníčků, tvorba náramků“. Každý si mohl vyzkoušet dva z těchto programů a opět se naučit něco nového a jedinečného. Po výtečné večeři následovala promítání sestřihu videí z divadelních představení z časopisecké soutěže a fotografií ze sobotního programu. Promítání bylo ukončeno za velikého potlesku. Následně tým OVaS předal šestkám odměny za jejich snahu před akcí, ale i na samotné Umělecké šestce. Po potlesku pro organizátory se již vydali vlčata a světlušky do spacáků.

V neděli pokračovaly šestky v průzkumu Prahy, či se vydaly zpět do svých měst.

Těší nás zájem šestek o uměleckou tvorbu. Budeme se na Vás těšit při další Umělecké šestce.

Děkujeme Praze 4 a Borgy za sponzorské dary.

Odbor vlčat a světlušek