Kontingent Junáka – českého skauta na Středoevropské Jamboree 2024 povede Matěj Hanousek – Legolas

Výkonná rada Junáka – českého skauta jmenovala Matěje Hanouska – Legolase vedoucím kontingentu na Středoevropské Jamboree 2024 na Slovensku. Přihlašování odstartuje v lednu!

Středoevropské jamboree, a.k.a Central European Jamboree a zkráceně CEJ je akce pro skauty, skautky a mladší rovery a rangers zejména z Polska, Maďarska, Česka a Slovenska. Tyhle země se v jejím pořadatelství střídají co druhé léto a zvou na ni i účastníky, účastnice a IST (servisáky) z Evropy a světa. Už 16. ročník proběhne na Slovensku od 2. do 9. 8. 2024 na tábořišti Drienok-Mošovce a nese slogan “Beyond the Horison”. Český skautský kontingent na akci povede rozhodnutím Výkonné rady Matěj Hanousek - Legolas, jako svého zástupce si zvolil Kryštofa Eckhardta - Štófiho.

Přihlašování účastnic a účastníků ve věku od 14 do 17 let do kontingentu Junáka - českého skauta začne v lednu, termín bude upřesněn. Pro dospělé členky a členy výpravy bude platit stejný termín, a to jak pro roli vedoucích patrol (vždy o 9 účastnících), tak pro ty, kteří budou chtít být součástí International Service Teamu (IST). Výhodou akce je velmi dobrá místní i finanční dostupnost. Účastnický poplatek bude cca 250€, pro IST a členy organizačního týmu pouze cca 140€. Lego a Štófi dále dodávají:

CEJ je pro nás oba příležitostí vrátit organizaci to, co nám dává. Oba máme zkušenosti v rolích účastníků, IST a vedoucích jamoddílů. Nyní se poprvé ujímáme vedení národního kontingentu, které nám jistě přinese mnoho nových zkušeností. Oba se těšíme, že všem členkám a členům naší výpravy pod vlajkou Junáka - českého skauta umožníme prožít podařenou mezinárodní akci v okolí krásné slovenské přírody. Doufáme, že tím všem také pomůžeme poznat jak funguje skauting nejen na Slovensku. CEJ je skvělou 1. příležitostí zažít mezinárodní skautskou akci nejen v roli účastníka/účastnice, ale právě i pro IST a vedoucí patrol. Těšíme se na vás!” Lego a Štofi

Informace o blížícím se přihlašování najdete během prosince na skautském Zpravodajství, FB SkautInfoFB Mezinárodní skautingIG @cej2024cz. Případné dotazy směřujte na international@skaut.cz.

Neváhejte o akci dát vědět do vašich středisek, např. pomocí tohoto FB příspěvku!

Markéta Byrtusová
Koordinátorka mezinárodní spolupráce