Kontingent Junáka – českého skauta na Roverway 2024 do Norska povede Kristýna Jelínková – Leela

Výkonná rada jmenovala sestru Kristýnu Jelínkovou – Leelu vedoucí českého kontingentu na příští Roverway. To proběhne v létě roku 2024 v Norsku. Zástupcem vedoucí kontingentu bude bratr Christopher- Alexander De La Cruz – Šaman.

Roverway je evropské setkání roverů a rangers ve věku 16-22 let, pořádané pravidelně evropskými regiony WOSM a WAGGGS. Rowerway je obvykle rozdělena na dva úseky a jedním z nich je putování po organizující zemi, na konci kterého se roveři a rangers setkají na jednom místě. Roveři se tak potkají ve velkém počtu, ale zároveň poznají krásy určitých koutů Norska.

Součástí kontingentu je kromě účastníků, ale také vždy tým dospělých dobrovolníků a dobrovolnic, kteří zajišťují organizační a reprezentační stránku výpravy i akce (IST - International Service Team). 

Úkolem kontingentu Junáka – českého skauta v čele s Leelou a Šamanem, jako zástupcem, bude umožnit českým roverům a rangers zažít Roverway, Norsko a přiblížit roverům a rangers z celé Evropy to nejlepší z českého skautingu.

"Roverway se po 6 letech vrací a tentokrát do Norska! Severský zážitek, který si zachovává své kouzlo i v létě. Roverway jako taková se dělí na dvě části, v té první absolvujete stezku, kterou si dopředu sami zvolíte. Stezka vás dovede do společného tábořiště na jihu Norska, kde začne to pravé severské jamboree se spoustou outdoorových aktivit, večerních ceremoniálů a roverských programů.

Mně i Šamanovi je velkou ctí, že jsme dostali příležitost vést český kontingent na Roverway do Norska a jsme odhodlaní z toho udělat nejlepší roverský zážitek toho léta. Brzy vypustíme více informací, ale už teď si můžete být jistí, že Roverway bude skvělá příležitost jak zažít norskou přírodu a poznat další rovery a rangers z celé Evropy." Leela a Šaman

Máš zájem být součástí organizačního týmu? Ozvi se na leela@skaut.cz

Roverway je skvělá roverská evropská akce, kam Junák – český skaut posílá pokaždé desítky účastníků. V roce 2024 bude tento ročník v Norsku, které určitě zaujme svou přírodou a úžasnou atmosférou. Jsme rádi, že i na tento ročník posíláme kontingent a věříme, že zaujme i rovery a rangers po celé zemi. Držíme Leele a celému týmu vedení kontingentu palce a těší nás, že se výzvy vedení kontingentu ujali.

Vojtěch Olbrecht – Fišer

zahraniční zpravodaj Výkonné rady