Rádiové a online jamboree aka JOTA/JOTI odstartuje 15. října

Chceš zažít JOTA/JOTI, zkusit splnit pár českých výzev a užít si akci třeba i v SI na Staromáku? Chceš něco z toho pomoct zažít svým holkám a klukům v oddíle? Pospěš si s registrací, vyber zážitek na míru a přidej se do události!

Registruj se, přidej se do události českých JOTI výzev a dej vědět, jestli dorazíš i do SI na Staromáku!

Za pár dní odstartuje další ročník rádiového a online jamboree neboli JOTA/​JOTI (Jamboree on the Air/​Jamboree on the Internet). Každý rok přináší jedinečnou možnost volat si či psát se skauty a skautkami opravdu z celého světa a účastnit se během celého JOTA/​JOTI víkendu (letos od 15. do 17. 10.) velké škály zábavných i rozvíjejících aktivit přes jotajoti.info. Letos jsme si pro všechny členy a členky Junáka – českého skauta navíc připravili sérii českých JOTI výzev, díky kterým vyzkoušíš, co akce nabízí a zároveň se propojíš s ostatními účastníky a účastnicemi z Česka! Pokud máš čas a chuť, můžeš si 16. 10. přijít užít JOTI naživo i do SI na Staromáku. Registrace běží, tak neváhej!

CZ JOTI výzvy 2021

Máš rád/​a výzvy? Chceš si užít JOTI, propojit se s ostatními skautkami a skauty z ČR? Neváhej a přidej se do události do 15. 10. včetně (příp. sleduj instagram Junáka – českého skauta, který na ně bude odkazovat). Plnit výzvy a sdílet dojmy s ostatními budeš moci v sobotu 16. 10. od 9:00 do 21:00. Účastnit se můžeš sám/​sama (od skautského věku výše) nebo s družinou/​oddílem/​kmenem. Potřebovat budeš laptop/​tablet či něco podobného, příp. sluchátka a dobré připojení k internetu. Může se hodit i skautský google účet.  Těšíme se na tvoji účast!

JOTI v SI na Staromáku

Chystáš se JOTI účastnit poprvé a rád/​a by sis to vyzkoušela s pomocí někoho zkušeného a nebo tě prostě láká zažít JOTI v dobré skautské společnosti? Ať už je to, jak chce, dveře sálu René v SI na Staromáku jsou ti otevřené v sobotu 16. 10. od 13:00 do 17:00. Dej nám o své účasti ale brzy vědět přidáním se do události, kapacita místa je totiž omezená. S sebou si vezmi nabitý laptop/​tablet a sluchátka, příp. nezapomeň nabíječku. Těšíme se naviděnou!

JOTA/​JOTI 2021 prakticky

–  Účast samostatně je vhodná od skautského věku výše, je možné účastnit se i na 1 skupinovou registraci.

–  Registrace na JOTA/​JOTI 2021 už běží. Návod ke stažení zde. Odkládání na poslední chvíli způsobuje řadu technických komplikací, které brání účasti.

–  Pravidla bezpečné účasti, ke kterým se jako účastník/účastnice zavazuješ jsou zde.

–  Dotazy, připomínky a technické potíže hlas na international@skaut.cz nebo napiš zprávu na FB Mezinárodní skauting. Budeme rádi i za zpětnou vazbu a pěknou fotku či dvě k propagaci příštího ročníku.

–  Za účast se můžeš odměnit nášivkou, která je už v prodeji.

Markéta Byrtusová
koordinátorka mezinárodní spolupráce