JOTA/JOTI již brzy: zaregistruj se na světové online jamboree!

Víš, že JOTA/JOTI neboli světového jamboree na internetu a rádiových vlnách je každoročně zdaleka největší skautskou akcí? Chceš se dozvědět, proč se vyplatí účastnit se JOTA/JOTI s oddílem, kmenem či jednotlivě a jak na to? Čti a buď od 14. do 16. 10. připraven/a si to pořádně užít!

Do skautské rodiny patří včetně tebe dalších 50 milionů skautek a skautů z více než 200 zemí na světě. JOTA/​JOTI je příležitostí potkat se spolu a zažít skauting bez hranic bez ohledu na tisíce kilometrů, které nás dělí. Probíhá každý 3. říjnový víkend a letos připadá na 14. až 16. 10. Připoj se sám/​sama, s oddílem či kmenem z pohodlí domova!

Je to nejjednodušší způsob, jak zažít ten pravý mezinárodní skauting a nechat ho zažít svoje holky a kluky z oddílu!
Letošní JOTA/​JOTI se zaměří na čtyři hlavní oblasti: Životní prostředí a udržitelnost, Mír a společnost, Dovednosti pro život a Zdraví a duševní pohoda.

Proč se účastnit?

  • Načerpáš novou inspiraci, kterou můžeš využít nejen pro sůj rozvoj, ale také ve svém oddíle při plánování programu.
  • Procvičíš si angličtinu či jiné jazyky díky chatování a volání, webinářům, živým vysíláním či online táborákům. Tvoje holky a kluci z oddílu zjistí, že se hodí umět se dorozumět i jinak než česky. Splníš si části stezky a odborek a nebo v tom pomůžeš svému oddílu.
  • Dozvíš se zásady online bezpečnosti a budeš je moci nastavit v oddíle či s rodiči.

Jak na to?

Účast doporučujeme od skautského věku výše, skauti a skautky společně s dospělým (vedoucí, rodič, sourozenec, ...).

JOTI: Místo, odkud se budeš účastnit, musí mít dobré internetové připojení a funkční počítač/laptop/​tablet/​chytrý telefon.

JOTA: Domluv se s nejbližšími radioamatéry, případně si pořiď amatérskou radiostanici a mrkni na jotajoti.info/​jota.

Zaregistuj sebe nebo svůj oddíl/​kmen co nejdříve na jotajoti.info a seznam se s webem akce (v pravém rohu si můžeš web automaticky přeložit do češtiny). Pokud ses účastnil/​a minulých ročníků, stačí se znovu přihlásit pod stejnými údaji. Registraci či přihlášení neodkládej na poslední chvíli, kvůli přetíženosti serveru začátkem akce!