Jaké jsou vaše vzpomínky na Eduarda Marka – Hroznýše? Pojďme je uchovat

V nedožitých 105 letech nás o víkendu opustil nejstarší člen, nejstarší skaut v Česku - Eduard Marek řečený Hroznýš. Hrdina vězněný nacisty i komunisty, držitel našeho nejvyššího vyznamenání - Řádu stříbrného vlka, celoživotně věrný skautingu. 

Hroznýšův životní příběh si můžete přečíst na www.skaut.cz/​hroznys/ nebo šířeji na webu Paměti národa.  Doporučujeme také rozhovor z cyklu Nebát se od Skautského institutu.

Mnoho z vás Hroznýše jistě potkalo, ať už na Žižkově nebo na Spořilově, na Mikulášském semináři, na skautském plese, na táboře nebo vzdělávací akci. Pojďme vaše vzpomínky uchovat! 

Vzpomínáte na Hroznýšovo vyprávění, příhodu, vtip nebo větu, která vám utkvěla v hlavě? Máte společný zážitek nebo se vám vybavuje nějaké výjimečné setkání? 

Zavzpomínejte na facebooku u příspěvku na SkautInfo v komentáři nebo nám vzpomínku pošlete mailem na komunikace@skaut.cz
Rádi vaše vzpomínky přidáme k článku na www.skaut.cz a předáme do Skautského archivu.
Vybrané vzpomínky by ráda využila i redaktorka Zuzana Hronová z Aktuálně.cz - díky tomu bychom mohli Hroznýšovu osobnost přiblížit široké veřejnosti.
Pokud si přejete sdílet svou vzpomínku jen se skautským publikem, napište nám to, prosím, do poznámky.

Poslední rozloučení s bratrem Eduardem Markem proběhne v sobotu 29. ledna v kostele svaté Anežky České na Spořilově ve 14 hodin.

Barbora Trojak, skautská tisková mluvčí

barbora.trojak@skaut.cz