Dětský den na Pražském hradě: Hledáme dobrovolníky, kteří se ujmou skautských aktivit

Prezident a první dáma pořádají 10. června od 10 do 18 hodin Dětský den na Hradě – akci pro veřejnost, na kterou pozvali zástupce dětských organizací včetně té naší. Každá organizace má možnost se prezentovat a připravit různé aktivity především pro rodiče s dětmi. Myslíme, že bychom u toho neměli chybět – pomůžeš nám s tím? Sháníme tým dobrovolníků, kteří se ujmou skautských aktivit a pomohou je realizovat.

Jaký má akce smysl?

Cílem našeho zapojení na Dětském dni na Hradě je připravit milý program pro veřejnost a prezentovat to, co nás spojuje – skauting. Zároveň akci vnímáme jako příležitost navázat hezkou spolupráci s Hradem do dalších let. Pokud to i Tobě dává smysl, budeme rádi, když se zapojíš.

Ty osobně pak můžeš přípravami získat cenné zkušenosti, poznat další skautské dobrovolníky a také je tu nemalá šance, že se potkáš s novým prezidentem.

Zapoj se jako dobrovolník

Abychom se Dětského dne na Hradě mohli účastnit, potřebujeme tým, který navrhne a vymyslí jednotlivé aktivity, postará se o organizaci a zajistí průběh přímo na místě. Sháníme proto dobrovolníky – jednotlivce, dvojičky, trojičky i celé oddíly a střediska s dětmi, kteří by rádi pomohli. 

Pokud se chceš zapojit, vyplň prosím tento formulář do 18. května. Děkujeme!

A jestli máš jakékoliv doplňujíci dotazy, neváhej se ozvat Haně Kolářová – Hadce na email hana.kolarova@skaut.cz.

Nabízíme podporu

Přáli bychom si, aby se skautské části akce ujal tým dobrovolníků, kteří si ji vezmou za svou. To ale neznamená, že vám nechceme nabídnout pomocnou ruku – právě naopak! Rádi přispějeme nápady a tipy během příprav a také pomůžeme zajistit potřebný materiál přímo na akci.

Co můžeme nabídnout a zajistit?

  • Konzultace
  • Nápady a tipy na aktivity
  • Komunikaci s organizátory
  • Velké panely se skautskou výstavou
  • Propagační materiály o skautingu
  • Malé skautské odměny k rozdávání

Nemůžeš se do příprav zapojit? Pomoz nám s hledáním dobrovolníků!

Ze zpětné vazby vyplývá, že se nám často nedaří dostat informace k dobrovolníkům, kteří by se do podobných akcí rádi zapojili. Chceme Tě proto poprosit o pomoc: Rozšiř tuto výzvu do svého oddílu, střediska a mezi své skautské kamarády, aby se informace dostala k co nejvíce lidem. Za jakoukoliv formu sdílení budeme moc vděční!

Za komunikační tým
Hana Kolářová – Hadka | Redaktorka externí komunikace
hana.kolarova@skaut.cz