Chceš léto na Islandu, v Rakousku nebo na jiné skautské základně? Napiš, je nejvyšší čas!

Některé základny v zahraničí už skautské dobrovolníky a dobrovolnice na tohle léto našly, ale ještě máš šanci dostat se třeba na Island nebo do Rakouska, pokud stojíš o nezapomenutelné zážitky v super partě.

Letní dobrovolnický pobyt na mezinárodních skautských základnách je jedinečný čas plný skautského přátelství, dobrodružných výletů, společné zábavy během volna a služby venku i uvnitř základny za ubytování a stravu. Teď je navíc nejvyšší čas přihlásit se, jestli chceš tohle léto vyrazit. Kam? Využij jedinečnou nabídku Islandských skautů nebo koukni na zážitek Anny z Rakouska. Poradí i naše Mapa možností či Azimuth.

Od června do srpna na Islandu:

Legendární Islandská základna Ulfjotsfatn, která hostovala Moot 2017 a letošní léto se chystá na Islandské národní Jamboree shání 7 mladých skautů a skautek z celého světa na dobrovolnický pobyt od 3. 6. do 30. 8.

Aby ses mohl/​a přihlásit, musíš být členem/členkou Junáka – českého skauta, musí ti být aspoň 18 let a musíš se umět domluvit anglicky. Pak už jen stačí do 29. 2. poslat CV, motivák a případně i referenci na ulfljotsvatn@skatarnir.is a držet si palce. Kromě ubytování a stravy ti základna zajistí i pojištění. Tady najdeš všechny potřebné informace a nezapomeň nám o svém plánu dát vědět i na international@skaut.cz, pomůžeme.

Annin zážitek z dobrovolničení v Rakousku:

Chceš poznávat svět? Něco zažít? Seznámit se s príma lidmi? Chceš. Ale… nemáš dost peněz, neumíš si to celé naplánovat, nenapadá tě kam jet, s kým? Mám pro tebe dobrou zprávu! Já jsem taky neměla, neuměla a nevěděla, a přesto jsem o prázdninách strávila 2 parádní týdny uprostřed rakouských hor. Vyrazila jsem na nejbližší základnu Zellhof. Je to vesnička, kam se sjíždí mladí skauti a skautky z celého světa, aby si užili prázdninové dny. Je to vlastně jen pár domků postavených kolem autobusové zastávky na břehu jezera, ale je tu živěji než kdekoli, kde jsem byla předtím.

Pojeď taky! Stačí napsat pár mailů, udělat si týden nebo dva volno a koupit jízdenku na vlak. Pak už na tebe čeká teplá postel, dobrá večeře a kopa zážitků, které plánovat nejenže nemusíš, ale naplánovat ani nemůžeš a budeš na ně vždycky v dobrém vzpomínat A důvod nejet? Pokud máš rád/​a lidi, žádný není. :)“ Anna, 18 let v době pobytu

Láká tě možnost strávit 3 měsíce na Islandu, navnadil tě Annin zážitek z Rakouska a nebo chceš vyrazit jako dobrovolník/​dobrovolnice na jinou základnu? Ozvi se co nejdřív na international@skaut.cz!

Markéta Byrtusová
Koordinátorka mezinárodní spolupráce