Jak tvořit grafiku ve skautské Canvě? Zveme na Komunikační táborák online

Chcete se naučit, jak připravovat skautské propagační materiály v Canvě? Připojte se v úterý 21. února od 20 hodin na Komunikační táborák online, kde vám členové skautského komunikačního týmu ústředí ukážou jak na to.

Vytváříte někdy skautské plakáty, příspěvky na sítě nebo jiné grafické materiály, ale stále jste nenašli vhodný nástroj? Právě pro takové účely máme na online platformě Canva společný skautský účet, kam jsme nahráli naše fonty, loga i další prvky a šablony.

Pokud se chcete s Canvou naučit nebo prohloubit své dovednosti, rádi vám s tím poradíme na Komunikačním táboráku online. Nebudeme se pouštět do příliš velkých detailů – cílem táboráku je seznámit se s prostředím Canvy a ukázat si, jak v ní velmi jednoduše vytvářet skautské grafiky.

Kdy: v úterý 21. února od 20 hodin
Jak se zúčastnit: Připojte se na Google Meet tímto odkazem.

Čemu se budeme věnovat?

  • Popovídáme si o skautském vizuálním stylu – řekneme si proč je dobré ho používat a jaká jsou jeho základní pravidla.
  • Představíme si skautskou Canvu – dozvíte se, jak požádat o přístup do skautské Canvy i jak organizovat návrhy, aby se nám na společném účtu pracovalo co nejpříjemněji.
  • Pustíme se do základů práce v Canvě – ukážeme si, jak vytvořit jednoduchý návrh, jak využívat připravené šablony, kde najít skautské prvky i jak s nimi pracovat. Hlavně si ale nasdílíme spoustu tipů.
  • Na závěr se budeme věnovat vašim otázkám ale i potřebám. Budeme totiž moc rádi, když nám dáte vědět, co vám v naší Canvě chybí, abychom to mohli napravit.

Setkání se zúčastní skautská tisková mluvčí Bára Trojak a Hana Kolářová – Hadka, která spravuje facebookovou stránku Junák – český skaut a věnuje se správě skautské Canvy.

Komunikační táborák online je určený mediálním zpravodajům a zpravodajkám středisek, okresů i krajů, ale i všem dalším, kteří se chtějí dozvědět, jak v Canvě snadno a rychle vytvořit povedené letáky nebo třeba obsah na sociální sítě.

Těšíme se na viděnou!

Za skautský komunikační tým
Hana Kolářová – Hadka