Bouřky, vítr, voda, častá zranění. Připravte se na prázdniny díky streamu!

Připravili jsme pro vás živé online povídání s odborníky o tom, jak ve zdraví prožít letní dobrodružství. Přidejte se v pondělí 27. června večer.

Všichni asi doufáme, že se z letních výprav vrátíme ve zdraví a dovezeme si jen příjemné zážitky. Aby to tak ale skutečně dopadlo, je dobré do prázdninového plánování zařadit i malé opakování a přípravu na případné krizové situace. Právě to jsme si pro vás připravili na pondělí 27. června!

S kým si budeme povídat?

Hosty budou:

  • Martin Kavka, mluvčí pražských hasičů a hasičský vyšetřovatel
  • Petr Ptáček, předseda Asociace vodní turistiky a sportu a soudní znalec se specializací na vodáctví a bezpečnost na řekách i jezech 
  • Hela Kernerová, vedoucí skautského zdravotnického kurzu Perla a členka Skautského záchranného týmu

Pro koho je tohle vysílání?

Pro všechny, kdo se o prázdninách chystají do přírody.  Pro mámy a táty, skautské i jiné vedoucí, pro organizátory vodáckých i jiných výprav, rovery a rangers, pro šéfy příměstských táborů nebo pro ty, kdo si chtějí vyrazit s partou kamarádů na čundr či vandr. 

O čem se budeme bavit?

  • O živlech: jak zůstat v bezpečí, když mě chytne v přírodě velká bouřka nebo silný vítr? Jak si na vandru uvařit večeři a nepodpálit u toho les?  
  • O respektu k vodě: jak na bezpečné koupání a sjíždění řek? 
  • O nejběžnějších zraněních a zdravotních problémech a o nejčastějších chybách v první pomoci.

Znáte někoho, kdo se v létě chystá do přírody a o tomhle vysílání by vážně měl vědět? Pošlete mu pozvánku nebo odkaz! Pokud nemá Facebook, sledovat může i na www.youtube.com/​skaut

Bára Trojak, skautská tisková mluvčí

barbora.trojak@skaut.cz