Nabitý balíček aktivit ke Dni zamyšlení, pro den 22. února, je tu. #WTD2023

Den zamyšlení se blíží! Datum 22. 2. značí pro všechny skautky a skauty velký svátek, kdy myslí na všechny své skautské sestry a bratry na celém světě. Přinášíme k jeho příležitosti nabitý balíček aktivit přeložený do češtiny. Zapoj se letos s oddílem, nebo sám. Slavit můžeš klidně celý měsíc.

Co je World thinking day?

Můžeme poděkovat zakladateli světového hnutí, že se narodil v tak krásné datum, protože podle jeho narozenin byl Světový den zamyšlení ustanoven a my se ho teď tak snadno zapamatujeme. Dokonce se 22. 2. narodila i manželka Roberta Baden Powella, Olave, i když o 32 let později. My si tento den, dřív známý jako Den sesterství připomínáme již od roku 1926, kdy ho ustanovila světová skautská konference.

Lady Olave později k tomuto dni založila nadaci a vyzvala všechny skautky a skauty na světě, aby 22. 2. darovali skautingu 1 penci. Takto malá částka totiž nikomu v kapse chybět nebude, ale výsledná suma dokáže divy. Fond dodnes spravuje Světová asociace skautek WAGGGS, výtěžek každý rok výrazně pomáhá rozvoji skautingu tam, kde je právě potřeba. Přispět svou korunu můžeš i ty!

Jak slavit?

Den zamyšlení je svátek skautského sesterství a bratrství, nejlepší je tedy být spolu s oddílem, kmenem nebo i celým střediskem. Slavit můžete v klubovně, venku, nebo i online.

S programem vám pomůže Balíček aktivit ke Dni zamyšlení z dílny WAGGGS, který do češtiny přeložila Šárka Osuská. Aktivity spojuje vždy jiné téma, které hýbe nejen skautským světem, letos je to Náš svět, naše pokojná budoucnost. Využít můžete samozřejmě i aktivity z minulých let. Pokud zkusíte alespoň jednu aktivitu z každé sekce balíčku, můžete se odměnit nášivkou.

Se skautkami a skauty ze zahraničí však nemusíte být 22. 2. jen v myšlenkách. Stačí se registrovat do Azimuthu  - nové skautské online platformy, díky které snadno najdete parťáky, se kterými si budete moci zavolat nebo napsat.

Budeme se těšit na všechny Vaše zážitky z #WTD2023 na emailu international@skaut.cz

 

Radostný Den zamyšlení!
Za zahraniční odbor Anežka Brhlíková - Žáža