Audiorozhovor s Májkou: Dobrovolničení v servistýmu jako skautská kariéra

Od pomoci na okresních závodech až po šéfování českého kontingentu na mezinárodní skautské akci. Barbora Pavliš – Májka má se servisem na skautských akcích bohaté zkušenosti. V rozhovoru s Anežkou Jakubcovou popisuje, co může servisák na skautské akci zažít a jaké největší benefity taková zkušenost nabízí.

V rozhovoru s Anežkou Jakubcovou popisuje, co může servisák na skautské akci zažít a jaké největší benefity taková zkušenost nabízí. Zamýšlí se ale i nad tím, zda není cestou k odlehčení servisním týmům předání pracovních povinností na samotné účastníky a jak se daří stávající členy-dobrovolníky udržet i pro další akce.

Přemýšleli jste někdy nad tím, že byste jeli na velkou akci jako tzv. servisáci? Dobrovolničení v rámci servistýmu je dobrou příležitostí získat nové skautské kontakty, cenné zkušenosti i vhled dovnitř akce. Konkrétní zážitky a vzpomínky přináší do rozhovoru v rámci podcastu Po uši ve skautu Barbora Pavliš – Májka. Ta začala servisácký svět objevovat na okresních akcích a jak sama říká, bylo pak už přirozené jezdit na další akce, a to i do zahraničí. Od řadového servisáka se dostala až k roli šéfky kontingentu a tak může dobře popsat a porovnat, co taková zkušenost přináší.

Na velkých akcích mi došlo, že skautovat můžou i rodiče s dětmi nebo staří oldskauti a všichni tam mají své místo.
Barbora Pavliš - Májka

Celý rozhovor si můžeš poslechnout na Spotify a dalších podcastových aplikacích. Aby ti další obsah neutekl, doporučujeme sledovat kanál Po uši ve skautu.

Příjemný poslech přeje Káťa Zavřelová