Amálka a Šimon doporučují mezinárodní skautskou základnu v Triglavském národním parku

Chceš zažít dobrovolnický pobyt na mezinárodní skautské základně v zahraničí ještě tohle léto? Bohinj Scout Centre má ještě dveře otevřené.

Je ti mezi 18 a 30 lety a ještě jsi nebyl/​a na letním dobrovolnickém pobytu na mezinárodních skautských základnách v Evropě? Nenech si tuhle jedinečnou příležitost upláchnout! Otevírá dveře k poznání cizí země, tamního skautingu a pevným mezinárodním přátelstvím s lidmi jako ty bez finančního stresu. Chceš-li vyrazit ještě tohle léto, jednej, je nejvyšší čas!

Jednou ze základen, které mají ještě kapacitu přijmout nějaké dobrovolníky na tohle léto je Bohinj Scout Centre v srdci Triglavského národního parku na břehu Bohinjského jezera. Loni v létě na základnu vyrazili Amálka a Šimon z Pardubického Grovanisu. Čti, jak se tam měli a ozvi se na international@skaut.cz zvažuješ-li výjezd (nejen na Bohinj)!

„Tábořiště v Bohinji funguje jako celoprázdninové zázemí nejen pro skautské tábory ve Slovinsku. Za našeho pobytu tu byl například tábor vedený skauty pro děti ze sociálně znevýhodněných rodin nebo třeba tábor oldskautů. Rozhodně tu jsou vítáni ale i neskauti.

Náplní naší práce byla pomoc při přípravě jídel v kuchyni a úklid umýváren.  Při úklidu umýváren jsme měli volný prakticky celý den, při službě v kuchyni potom dopoledne či odpoledne. V práci jsme se střídali s ostatními dobrovolníky z celé Evropy, většina z nich byli právě neskauti. Ubytovaní jsme byli v hlavní budě. Když je na tábořišti méně lidí, je však možnost spát i v podsadovém stanu.

Ve volném čase je po domluvě možnost zapůjčení kanoe a kol.  Areál se nachází v srdci Triglavského národního parku, pár kroků od jezera. Díky tomu je velmi snadné vyrazit ve volných dnech na túru do hor, na kanoe nebo na zmrzlinu do nedalekého městečka.  Pobyt můžeme jedině doporučit, hlavní vedoucí byli moc milí a vycházeli nám vstříc. Stejně to bylo s ostatními dobrovolníky.“ Amálka a Šimon

Markéta Byrtusová – koordinátorka mezinárodní spolupráce