Jsi vzdělavatel/ka? Zajímáš se o skautské vzdělávání? Tak přijeď na Ústřední lesní školu 2021

Ústřední lesní škola (ÚLŠ) je celostátní setkání skautských vzdělavatelů a všech, kdo se o skautské vzdělávání zajímají. ÚLŠ je postavena na třech pilířích – debatách o směřování skautského vzdělávání, dalšího vzdělávání pro vzdělavatele a setkávání vzdělavatelů.

„ÚLŠ je příležitost pro setkání, ke sdílení zkušeností a navázání nových kontaktů. ÚLŠ je o přesvědčení, že můžeme skautské vzdělávání stále zlepšovat prostřednictvím otevřené diskuse. ÚLŠ je místo, kde se zkušení i začínající vzdělavatelé mohou naučit něco nového.“

Letošní ročník se uskuteční 26. – 28. listopadu 2021 na Kaprálově mlýně u Brna. (Akci připravujeme jako prezenční s tím, že když takto nebude moci z epidemických důvodů proběhnout, budeme uvažovat o vhodné alternativě.)

Vy a vaše kurzy byste u toho rozhodně neměli chybět, ať jde o kurzy lesní či víkendové, malé či velké, tradiční či začínající! Stojíme o zastoupení široké palety kurzů různých formátů, protože mozaiku skautského vzdělávání tvoří společně a nerozdílně – a ÚLŠ je místem, kde se mají setkávat různé kurzovní pohledy a přístupy a společně přispívat k formování skautského vzdělávání jako celku.

Dopřejte si nové impulsy, ať už osobní či kurzovní v těžké „době covidové“.

O čem se budeme na ÚLŠ (kromě jiného) určitě bavit?

  • Revize čekatelské zkoušky k připomínkování
  • Vzdělávání v době covidové a po ní – jak jsme si poradili s online vzděláváním? Ukázala nám zkušenost, že se má skautské vzdělávání někam posunout? A pokud ano, jak cestou něco důležitého neztratit? Budeme například on-line vzdělávání do budoucna brát jako běžnou součást kurzů?
  • Kapacity skautského vzdělávání

Více informací o hlavních tématech a harmonogramu ÚLŠ vč. anotací program budeme postupně zveřejňovat na webu – kompletní informace od nás tak dostanete nejpozději na začátku listopadu.

Účast a ubytování na ÚLŠ je zdarma (platí se pouze stravování).

Přihlašování na akci bude spuštěno v týdnu od 4. října na webu ÚLŠ.

Aby vám nic neuteklo, doporučujeme sledovat kromě tohoto webu také FCB událost Ústřední lesní škola 2021. Těšíme se na setkání s vámi na Ústřední lesní škole 2021!

Michal Peroutka – Pérák koordinátor vzdělávání