Pomůžeme společně ČT Déčku s prázdninovou soutěží pro děti?

Už několik let jsme parťákem dětského kanálu České televize (ČT Déčko), kterému pomáháme s prázdninovou soutěží pro děti. Desítky tisíc z nich díky ní vyráží každé léto do přírody a poznávají nová místa Česka. A to nám přijde parádní. Zapojíte se letos i vy?

O co jde? 

ČT Déčko je kanál České televize určený klukům a holkám. Již několik let vyhlašuje prázdninovou soutěž - většinou je jejím cílem nějakým způsobem zachránit Déčko, které je v ohrožení. Uvidíme, jaká zápletka přijde letos! Zatím můžeme vyzradit pouze to, že letos se bude v soutěži sportovat.
Kluci a holky se mohou zapojit tím, že chodí na výlety, na nich hledají kešky nebo navštěvují památky a v nich získávají soutěžní hesla. A díky heslům se štěstěna přiklání na stranu Déčka a jeho malých diváků a divaček. Kromě toho, že dětem přináší cíl v přírodě nebo na hodnotných místech, má soutěž i vzdělávací rozměr - kluci a holky dostávají pracovní listy se spoustou zajímavých aktivit.
Každý rok se více než 60 našich oddílů stará o soutěžní kešky: vybírají cíl výletu, ukládají schránku a starají se o dostatek hesel. Do hry se každý rok zapojují tisíce kluků a holek! Pro oddíly může být keška také způsobem, jak oslovit kluky a holky s nabídkou oddílové činnosti. A je také moc hezkou příležitostí ukázat krásy vašeho regionu návštěvníkům.

Zapojíte se i u vás?

Systém se ani letos nemění: předem je potřeba vytipovat nějaký pěkný cíl výletu ve vašem okolí. Záleží na vás a vašich možnostech, jak daleko bude - měli byste ale mít možnost se na místo dostat v rozumném čase, pokud někdo nahlásí ztracenou kešku nebo vyčerpanou zásobu hesel. Pak je potřeba se nahlásit do formuláře a kromě přibližného cíle výletu udat své kontaktní údaje, aby vám mohla přijít krabička s keškou a hesly. Tu před prázdninami schováte na "své místo" a během prázdnin byste ji měli hlídat a starat se o její správné fungování ve hře. Na konci prázdnin pak dostanete statistku "své" kešky a taky pěknou odměnu od ČT.  Odkaz na přihlašovací formulář je ZDE. (EDIT 22. dubna: Přihlašování ukončeno, kapacita naplněna. Děkujeme!)

Jména zapojených oddílů bychom potřebovali znát do 15. května, aby se v klidu stihlo rozesílání kešek. Můžete se ale přihlásit i po tomto termínu.  

Velké díky vám všem, kdo se letos zapojíte - i díky vám se tisíce českých rodin vydají do přírody a poznají nová místa v české krajině.  

Bára L. Trojak, skautská tisková mluvčí

barbora.trojak@skaut.cz