Jak odebírat v novém roce Skautské novinky, Balíček ústředí a tematické newslettery

Abyste mohli jednoduše sledovat Novinky z Křižovatky a Zpravodajství, funguje zde rozesílka newsletterů, která k vám putuje přes rozhraní Ecomailu. Souhrn úvodních pasáží ze Skautských novinek i Balíčku ústředí je propojený přímo se zdroji, takže můžete obsah rozkliknout do plného znění. Čtěte, jak v novém roce zkontrolovat a nastavit, že vám vše chodí správně!

Skautské novinky (týdenní periodicita)

Pokud nestíháte sledovat skautské zpravodajství pravidelně, tento týdenní přehledový mailing určitě oceníte. Potom totiž stačí zběžně očima prolétnout obsah newsletteru ve své emailové schránce, kterou pravděpodobně často vybíráte, a proklikat si jen to, co vás zajímá. Šetříte tak především svůj čas, ale přitom nepřicházíte o důležité novinky.

Přihlásit se k odběru Skautských novinek

Balíček ústředí (měsíční periodicita)

Pokud se angažujete ve skautingu v nějaké organizační pozici, je nezbytné mít po ruce informace, díky kterým lze plánovat, ulehčovat si práci nebo i objevovat nové cesty a možnosti. Jednoduše řečeno, informace z Balíčku ústředí jsou nepostradatelné pro výkon vedoucích funkcí. Do Balíčku ústředí přispívají svými články všichni zástupci a zástupkyně důležitých skautských oblastí, v kterých je záhodno se orientovat. To samozřejmě neznamená, že je nutné vědět o všem od možnosti dotovat koupi nového tábořiště po nabídku šéfování mezinárodní akce. Balíček ústředí je spíše takovým rozcestníkem pro výběrovou pozornost, kterou můžete věnovat přesně těm tématům, o které máte zájem a která jsou Vám k užitku.

Přihlásit se k odběru Balíčku ústředí a Zpráv Výkonné rady

Jaké informace můžete nalézt v Balíčku ústředí?

  • Zprávy o významných událostech v českém skautingu
  • Důležité organizační zprávy
  • Směrnice a návody na správné financování a hospodaření
  • Informace o skautském vzdělávání
  • Zprávy z mezinárodního skautského dění
  • Upozornění na zajímavé skautské akce nebo události
  • Zápisy z jednání NJ a VRJ
  • a mnohem více

Tematické newslettery

Výhodou tematických newsletterů je možnost nastavit si vše podle svých potřeb, a to nezávazně, s otevřeným přístupem k budoucím úpravám.

Jak se přihlásit k odběru vybraných newsletterů

Pokud čtete tento článek, nacházíte se na Zpravodajství. Co dál? V pravém horním rohu klikněte na nabídku "newslettery", který vás dovede na Křižovatku. Vyberte, potvrďte a je to hotovo. Tematicé newslettery si můžete dle libosti přihlašovat, ale také odhlašovat, a tak přizpůsobovat svým aktuálním nárokům na informovanost.

Jak nastavit štítky v Gmailu, aby se newsletter zobrazil v primární složce

Gmail, na rozdíl od ostatních poštovních klientů, nepracuje se složkami, do kterých by šlo jednotlivé emaily přemístit, ale se štítky, které se k daným emailům přiřazují.  Štítky slouží pro přehlednější práci v emailové schránce.

Pokud toto třídění používáte, může se stát, že vám skautské newslettery přistanou ve složce "Promoakce" a vy je pak mezi hromadou reklamních sdělení přehlédnete. Pokud tomu chcete předejít, stačí udělat dva jednoduché kroky:

1. Přidejte si adresu Skautské křižovatky (krizovatka@skaut.cz) mezi své kontakty. Stačí na ni najet myší (bez kliknutí) a objeví se příslušné okénko, ve kterém najedete vpravo na kolečko se symbolem osoby a zvolíte "Přidat do kontaktů".

2. Druhý krok je přesunout příslušnou konverzaci do složky "Primární". Nejjednodušší způsob je chytit řádek s příslušnou zprávou a přetáhnutím ji umístit na správný štítek. Potom ještě zaklikněte potvrzující volbu, že stejnou akci chcete provést i se zprávami budoucími.

Informace o odběru newsletterů na Skautské Křižovatce

Neváhejte také prozkoumat celou sekci, která se věnuje newsletterům, na Křižovatce. Zde najdete vždy aktuální a relevantní informace:  https://krizovatka.skaut.cz/​kontakty/​newslettery


Petra Daněčková (Peťule)
redaktorka interní komunikace