Návrhy na medaile Svatého Jiří zlatého a stříbrného stupně je třeba do KÚJ zaslat do 10. 2. 2023

Pokud na středisku zvažujete, že byste někoho rádi ocenili právě udělením medaile Sv. Jiří, je třeba začít jednat. Vyznamenání má řádový den a oba jeho vyšší stupně schvaluje Náčelnictvo. Návrhy, ideálně podpořené krajskou radou, je proto třeba do Kanceláře ústředí doručit tak, aby je Náčelnictvo mohlo projednat na svém březnovém zasedání.

Co je potřeba udělat, aby celý proces proběhl hladce a bez zbytečných zádrhelů:

  • vyplnit formulář návrhu vyznamenání
  • zaměřit se přitom na kvalitní zdůvodnění návrhu; medaile Sv. Jiří je ocenění za práci v oblasti výchovy a vzdělávání, pro stříbrný a zlatý stupeň je navíc třeba uvést přesah práce navrhované*ho nad domovskou jednotku (v rámci okresu, kraje, na celostátní úrovni) - jak zdůvodnění dobře napsat, popisujeme v metodice k vyznamenáním
  • přestože stříbrný a zlatý stupeň medaile Sv. Jiří schvaluje Náčelnictvo, vítá, pokud návrh obsahuje podpůrné vyjádření skautského kraje; o návrhu je také možné předem informovat zástupce vašeho kraje v Náčelnictvu - tak, aby na jednání NJ měl k návrhu dostatek informací a mohl ho podpořit

Vyplněný formulář s platnými kontakty na navrhovatele je třeba poslat do 10. února 2023 do Kanceláře ústředí - buď elektronicky (ve formě skenu s podpisem navrhovatele) na e-mail kancelar@skaut.cz nebo papírově na adresu Junák - český skaut, Senovážné nám. 24, 110 00 Praha 1.

Pro úplnost doplňuji, že bronzový stupeň medaile Svatého Jiří schvalují skautské kraje a následně udělují náčelní nebo náčelník.

Kompletní informace ke skautským vyznamenáním jsou k dispozici na Skautské křižovatce, příp. dotazy rádi zodpovíme na e-mailu kancelar@skaut.cz.

Lenka Šablová, asistentka starosty