Intercamp 2023 v Německu

Intercamp je každoroční evropské setkání skautek a skautů z sedmi organizací, které jsou členy Intercamp Committee. Patříme do ní my, Polsko, Německo, Nizozemsko, Belgie, Francie a evropské oddíly USA. Střídáme se v pořadatelství už od roku 1967. Intercamp může být skvělou první zkušeností s velkou mezinárodní skautskou akcí!

Intercamp 2023 se bude konat od pátku 26. do pondělí 29. 5. 2023 v areálu bývalé vojenské pevnosti Vogelsang International Place, nedaleko města Schleiden v Německu. Zde se také dnes nachází centrum mezinárodního porozumění a reflexe. Pevnost leží uprostřed překrásné přírody národního parku Eiffel nedaleko hranic s Belgií a Nizozemí.

Akce bude pro 2 500 osob, kde je pro český kontingent vyhrazeno 400 míst. Registrace se otevře 1. 12. 2022.

Sledujte také Facebook - českého kontingentu pro nejnovější informace. Další podrobnosti podáme v druhé polovině října/​v první polovině listopadu po zasedání IC Committee, vedoucího orgánu Intercampu, na místě akce.

Obecné podmínky účasti na Intercampu

Účastníci jsou členové a členky Junáka - českého skauta, z. s. ve věku 11 - 17 let v oddílech s odpovědnými vedoucími staršími 18 let. Vytvořený oddíl má 1 odpovědnou osobu, která skupinu registruje a nese za ni odpovědnost.
Není povoleno mít v oddíle větší poměr než 1 vedoucí na 5 účastníků. Zároveň se nedoporučuje mít méně vedoucích než 1 na 10 dětí.

Intercamp je dále určen pro dospělé dobrovolnice a dobrovolníky v roli IST (International Service Team) - posily mezinárodního servis týmu ve věku 18 let a výše, kteří na akci přijíždí o den dříve a odjíždějí z ní o den později.

Registrace, cena a platba účastnického poplatku

Po otevření registrace (1. 12. 2022) budou mít vedoucí možnost přihlásit svůj oddíl nově přímo přes webové stránky Intercampu. Pro registraci bude muset vedoucí znát přesný počet účastníků z jeho oddílu a pro uzavření registrace bude muset rovnou zaplatit registrační poplatek, který činí 25 €/osoba. Doporučujeme tedy všem vedoucím, aby v den registrace už měli vybrané peníze od svých členů. Při nákupu vedoucí potvrzuje, že splnil podmínky kontingentu pro registraci a v případě, že tak neučinil, propadají peníze Intercampu bez náhrady.

Dobrovolníci, kteří se chystají jet v roli IST, se registrují a platí zvlášť také přes webové stránky Intercampu.

Storno podmínky

Účastnické poplatky na Intercamp jsou nevratné. Snažíme se ale takovýmto situacím předcházet, proto, pokud by se vám stalo, že byste na akci nemohli jet, kontaktujte co nejdříve vedení kontingentu a budeme za vás obratem hledat náhradníky.

Za přípravný tým kontingentu Intercamp 2023 
Pavel Král - Šupik a Matěj Pavlů - Xena