Intercamp 2023 - registrace již 1. 12. a co je potřeba vědět?

Intercamp 2023 se bude konat od pátku do pondělí 26. - 29. 5. 2023 v areálu bývalé vojenské pevnosti Vogelsang International Place, nedaleko města Schleiden v Německu. Zde se také dnes nachází centrum mezinárodního porozumění a reflexe. Pevnost leží uprostřed překrásné přírody národního parku Eiffel nedaleko hranic s Belgií a Nizozemím.

Jaký bude Intercamp 2023

Motto Intercampu 2023 je “Peace, just a few steps away”. Programy se budou odehrávat v rozsáhlém areálu bývalé vojenské pevnosti Vogelsang International Place. Letošní program nabídne tradiční aktivity Intercampu s využítím historie místa konání akce. Můžete se těšit na tradiční Hike v krásné přírodě národního parku Eiffel či mezinárodní kulinářskou uličku.

Registrace na Intercamp se otevírá 1. 12. 2022 v odpoledních hodinách. Přesný čas bohužel není znám, sledujte proto, prosím, náš facebookinstagram.

Obecné podmínky účasti na Intercampu

Účastníci jsou členky a členové Junáka - českého skauta, z. s. ve věku 11–17 let, v oddílech s odpovědnými vedoucími staršími 18 let. Vytvořený oddíl má 1 odpovědnou osobu, která skupinu registruje a nese za ni odpovědnost. Není povoleno mít v oddíle větší poměr než 1 vedoucího na 5 účastníků. Zároveň se nedoporučuje mít méně vedoucích než 1 na 10 dětí.

Intercamp je dále určen pro dospělé dobrovolnice a dobrovolníky v roli IST (International Service Team) - posily mezinárodního servis týmu starších osmnácti let v průběhu konání akce. IST na akci přijíždí zpravidla o den dříve a odjíždějí z místa alespoň o pár hodin později, než účastníci Intercampu.

Pro oddíly

Registrace

Registrace se otevře 1. 12. 2022 a proběhne pomocí formuláře na oficiálních stránkách Intercampu. Podrobný návod na vyplnění formuláře si můžete stáhnout ZDE. Po vyplnění informací budete přesměrováni na platební portál, kde rovnou zaplatíte účastnické poplatky za všechny vámi registrované účastníky a vedoucí. Poplatek činí 25 €/osoba.

Systém umožňuje platby pouze kartou, nebo pomocí PayPalu. Pokud budete registrovat více účastníků z více středisek a rozhodnete se pro platbu kartou, dejte pozor, abyste měli nastavený dostatečný limit na online zahraniční platby u vaší banky a nenastaly vám tak při registraci komplikace.

Prosím pamatujte na to, že je omezený počet účastníků na středisko, a to 20 účastníků a 4 vedoucí z jednoho střediska.

V den registrace doporučujeme vědět přesný počet účastníků z vašeho střediska a mít od nich vybrané peníze.

Registrací to nekončí

Registrace zdárně za vámi a máte potvrzené místo na akci? Výborně! Jak postupovat dál? Nyní je potřeba splnit podmínku stanovenou českým kontingentem, a to zaslání vašeho projektu. Oddíly si zajišťují vlastní dopravu na místo konání akce i stravu po celou dobu jejího trvání. Chceme si být jisti, že jste na to připraveni. Vytvořte malý projekt, ve kterém nás i sami sebe ujistíte o tom, že to máte dobře naplánované.

Své projekty posílejte do 21. 12. 2022 (včetně) na e-mail IC-oddily@skaut.cz. Formulář projektu ke stažení ZDE.

Pokud se vám registrovat nepodaří, nesmutněte, ZDE je pro vás připravený formulář náhradníků. Pokud se nějaký z účastníků/oddílů akce nebude moci zúčastnit a odhlásí se, nabídneme tato místa náhradníkům. Do seznamu se zapisujte, až bude skutečně vyčerpaná kapacita.

Pro servisáky (IST)

Registrace

Jak je napsáno výše, registrace se otevře 1. 12. 2022. Registrace proběhne pomocí formuláře na oficiálních stránkách Intercampu. Podrobný návod na vyplnění formuláře si můžeš stáhnout ZDEPo vyplnění informací budeš přesměrován/​a na platební portál, kde zaplatíš svůj účastnický poplatek ve výši 25 €. Dej si prosím pozor, abys u banky měl/​a povolené zahraniční platby a nenastaly ti tak při registraci komplikace.

Co je v ceně poplatku a co musím zařídit?

IST mají v rámci akce, narozdíl od účastníků, zajištěné i stravování. Je ale potřeba, aby sis zajistil/​a dopravu na akci a přivezl/​a svůj stan. IST musí na akci dorazit o den dříve a odjíždí alespoň o pár hodin později, než oddíly, aby pomohli s přípravou, ale i ukončením akce, při registraci a plánování na to tedy mysli.

Letos IST potěšíme tím, že se pro ně připravují a vymýšlí způsoby, jak se jim odměnit za jejich práci. Co přesně to bude, to se v budoucnu dozvíš na našem facebooku nebo instagramu.

Storno podmínky

Účastnické poplatky na Intercamp jsou nevratné. Snažíme se ale takovýmto situacím předcházet. Proto, pokud se vám stane, že na akci nebudete moci jet, kontaktujte co nejdříve vedení kontingentu a my za vás budeme hledat náhradníky.

Pokud máte jakékoliv dotazy, nebojte se na nás obrátit, ať už na facebooku, nebo prostřednictvím e-mailu.
Pro oddíly: IC-oddily@skaut.cz
Pro servisáky: IC-IST@skaut.cz

Za přípravný tým kontingentu Intercamp 2023 

Pavel Král - Šupik a Matěj Pavlů - Xena