126. zasedání Náčelnictva proběhne 2. - 3. 12. 2022. Jaká témata budou na programu a o čem bude Náčelnictvo rozhodovat?

V pátek a v sobotu se členky a členové Náčelnictva sejdou na svém posledním letošním jednání. Na programu bude mj. projednání rozpočtu ústředních orgánů na rok 2023, diskuze k závěrečným zprávám dvou strategických témat Strategie 2022 či uvažování o možných tématech předsněmové diskuze Valného sněmu 2024.

Páteční jednání bude Náčelnictvo věnovat z velké části předpisům v procesu novelizace, konkrétně rozpracovaným statutům Klubu skautských sběratelů a Střediska správy majetku, dále také Řádu Valného sněmu (do nějž je třeba vrátit body týkající se voleb ústředních orgánů) a Organizačnímu řádu (ukotvení distančního jednání rad OJ). Kromě toho členky a členové NJ projednají Zprávu Náčelnictva včetně aktuálního stavu naplňování plánu jednotlivých pracovních skupin.

Sobotní dopoledne Náčelnictvo věnuje projednávání návrhu rozpočtu ústředních orgánů na rok 2023, Zprávy VRJ a plánu práce Výkonné rady na rok 2023 a v neposlední řadě také závěrečným zprávám strategických témat Zakládání nových oddílů a Dospělí nováčci.

Odpoledne se členky a členové NJ znovu vrátí k tématu růstu organizace, jímž se zabývali na zářijovém jednání, a podruhé se vrátí také k problematice komerčních aktivit Junáka - českého skauta, jejich současného nastavení a příp. změn do budoucna.

Kompletní program jednání je níže, v průběhu jednání se může změnit (např. z důvodu rychlejšího či pomalejšího projednávání jednotlivých bodů oproti předpokládané časové dotaci).

Pokud vás některé z témat oslovilo či zaujalo a máte se chuť stavit a části jednání NJ zúčastnit nebo se na nějaký bod připojit, ozvěte se prosím na e-mail nacelnictvo@skaut.cz, abychom o vás věděli a dohodli se na potřebném. Náčelnictvo bude tentokrát jednat na ústředí (Senovážné nám. 24, Praha).

Lenka Šablová, asistentka Náčelnictva